logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja firmware w Linksys WAG54G v1.2 - dioda power miga, brak resetu

cywia 17 Lis 2008 14:13 5247 7
REKLAMA
  • #1 5749541
    cywia
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Witam posiadam routerek Linksys WAG54G v1.2 i poszukuje do niego w miare najnowszego firmware skrzoystalem z tej stronki http://forums.broadbandbuyer.co.uk/forum_posts.asp?TID=1133&PN=1 ale nie wiem czy cos robie źle mianowicie w zakladce Administrators/firmware probuje zaktualizowac na pozór wszystko idzie dobrze wylogowuje mnie miga dioda "power", ale miga przez 10min i nic teoretycznie router powinien sie zresetowac sam, ale czekam i nic, Dioda miga na router nie mozna sie zalogować ale ogolnie rozdziela polaczenie i mozna korzystac z internetu. Widze ze po 10min nic sie nie dzieje wiec zresetuje go recznie zeby juz sie nie meczyl;] i wszystko wraca do normy ale firmware pozostaje stary 1.1.6. Na innych stronach nie znalazlem firmware a na stronie producenta rowniez nie wystepuje. Czy tomato jest kompatybilne z tym modelem ? Dziekuje z gory za pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5776050
    chlo
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Wspierane urządzenia przez Tomato:

Linksys WRT54G (v1-v4 tylko)
    WRT54GS (v1-v4 tylko)
    WRT54GL (v1 & v1.1)
    WRTSL54GS
    Buffalo WHR-G54S, WHR-HP-G54
    Asus WL-500GP (Premium)
    Motorola WR850G/GP v2 & v3

Osobiście już dawno pozbyłem się oprogramowania udostępnianego przez Linksys.
  • REKLAMA
  • #4 5778152
    jeyel
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Niestety na WAG nie ma alternatywnego softu... przynajmniej ja nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • #5 5780047
    cywia
    Poziom 14  
    Dzieki za linki, ale chyba jednak problem tkwi gdzie indziej scigam firmware robie reset do ustawien fabrycznych pozniej upgrade i nic niby jest postep za chwile rozlacza mnie z routerem i czekam z 10min a lampeczka "power" miga i miga az musze go z resetowac bo juz wedlug mnie juz dawno powienien sie z upgradowac i zresetowac,
  • #6 5780705
    chlo
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Proszę zapoznać się z poniższym artykułem, gdzie opisano krok po kroku upgrade firware. Osobiście stosując się do tego przepisu bezproblemowo zaktualizowałem już trzykrotnie firmware na 2 linksysach WRT54GL.
    Aktualizacja firmware
  • #7 5784206
    cywia
    Poziom 14  
    Aktualizacje juz opanowalem odpalilem z laptopa i firmware zaktualizowal sie bez problemu a na stacjonarnym nigdy nie doszedl do konca troche dziwna sytuacja, ale to nie koniec problemu kiedy zaktualizuje firmware do wersii 1.02.xx to router nie laczy sie, teoretycznie wykrywa lacze i zachowuje sie normalnie, natomiast kiedy mam firmware 1.01xx laczy sie bez problemu i o co tutaj chodzi :)
  • #8 5802020
    cywia
    Poziom 14  
    dodam tylko ze potzrebuje aktualizacji do 1.02.1 poniewaz na aktualnym firmware czyli 1.01.7 rozlacza sie wlan, z tego co czytalem to ten problem zostal rozwiazany wlasnie w wersji 1.02.1

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz routera Linksys WAG54G v1.2 próbuje zaktualizować firmware do nowszej wersji, korzystając z dostępnych źródeł, jednak podczas aktualizacji dioda "power" miga przez długi czas, a urządzenie nie resetuje się automatycznie. Po ręcznym resecie router działa normalnie, ale firmware pozostaje niezmieniony (wersja 1.1.6). Próby aktualizacji z różnych komputerów dają różne efekty – na laptopie aktualizacja przebiega poprawnie, natomiast na komputerze stacjonarnym nie dochodzi do końca. Wersja firmware 1.02.xx powoduje problemy z łącznością, mimo wykrywania łącza, natomiast wersja 1.01xx działa stabilnie. Problem z rozłączaniem WLAN w wersji 1.01.7 ma być rozwiązany w wersji 1.02.1, której użytkownik poszukuje. Nie znaleziono alternatywnego oprogramowania (np. Tomato) kompatybilnego z modelem WAG54G. Wskazano oficjalne źródła firmware Linksys oraz opisano, że Tomato wspiera inne modele Linksys, ale nie WAG54G.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA