logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes Actros 4140 1999 8x4 - interpretacja kodów usterek FR, WS, BS

MarcinLBN 27 Lis 2008 17:58 6868 2
REKLAMA
  • #1 5790289
    MarcinLBN
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam Serdecznie,

jestem nowym użytkownikiem tego forum ponieważ życie mnie do tego zmusiło a dokładniej mój Mercedes ; ) Wracając do problemu jest nim Actros 4140 99 rok w zestawieniu 8x4, ostatnio na komputerze pojawiły się następujące błędy:

FR 01523
    WS 11502
    WS 11111
    BS 15443

BS 24148

Serdecznie prosiłbym o jakąkolwiek pomoc,

Marcin
  • REKLAMA
  • #2 5794287
    H_Turek
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    witam kolego ja najwyzej moge ci pomoc w odszyfrowaniu tych kodow, co do porad jak naprwaic to niech sie wypowiedza bardziej kompetentni ludzie ode mnie.. ja mam takie opisy tych kodo (jesli inni uzytkownicy uwazaja inaczej nie mnie porawia):
    FR 1523 - przelacznik Tempomat-Temposet jest uszkodzony;
    WS 1502 - Zakres pomiaru zuzycia hamulcow 1 osi przedniej z prawej strony jest przekroczony;
    WS 1111 - roznica zuzycia okladzin hamulcowych pomiedzy hamulcami 2 osi przedniej jest za duza (powyzej 11%)
    BS 5443 - czujnik zuzycia okladzin hamulcowych przy osi tylnej z prawej strony nie ma sygnalu;
    BS 4148 - czujnik predkosci obrotowej przy osi przedniej z lewej strony posiada szczeline..
    i to by bylo na tyle, mam nadzieje ze chociaz troche ci pomoglem:D
    pzdr
  • #3 5795135
    MarcinLBN
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    H_Turek napisał:
    witam kolego ja najwyzej moge ci pomoc w odszyfrowaniu tych kodow, co do porad jak naprwaic to niech sie wypowiedza bardziej kompetentni ludzie ode mnie.. ja mam takie opisy tych kodo (jesli inni uzytkownicy uwazaja inaczej nie mnie porawia):
    FR 1523 - przelacznik Tempomat-Temposet jest uszkodzony;
    WS 1502 - Zakres pomiaru zuzycia hamulcow 1 osi przedniej z prawej strony jest przekroczony;
    WS 1111 - roznica zuzycia okladzin hamulcowych pomiedzy hamulcami 2 osi przedniej jest za duza (powyzej 11%)
    BS 5443 - czujnik zuzycia okladzin hamulcowych przy osi tylnej z prawej strony nie ma sygnalu;
    BS 4148 - czujnik predkosci obrotowej przy osi przedniej z lewej strony posiada szczeline..
    i to by bylo na tyle, mam nadzieje ze chociaz troche ci pomoglem:D
    pzdr

Dziękuje Ci bardzo kolego za pomoc, usterkami zajme się już we własnym zakresie ;)

pzdr
REKLAMA