logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Transit 2.5D 1996 - odcięcie paliwa po zwarciu przewodu, jak naprawić?

przemekbed 04 Gru 2008 23:46 1061 0
REKLAMA
  • #1 5819234
    przemekbed
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam Forda Transita 2,5d 1996r. Z góry przepraszam za mój brak fachowości ale nie jestem specjalistą w terminologii samochodowej.

Przydarzyło mi się takie nieszczęście, bo Fordzik ( jak większość nie chciał zapalać w mrozach… ale już zapala), że zdjąłem przewód prawdopodobnie z jakiegoś elektrozaworu który jest montowany w okolicach gaźnika (tego zasilającego świece płomieniową ale to nie chodzi o ten elektrozawór od płomieniówki) i przez przypadek zwarłem ten czarny kabelek z masą to była iskierka i jak go powrotem założyłem to samochodzik już nie chciał zapalać. Więc pociągnąłem dodatkowy przewód bezpośrednio do tego elektrozaworu z akumulatora i zrobiłem wyłącznik w kabinie. Jednakże chciałbym powrócić do fabrycznych ustawień ale nie wiem gdzie i co się zjarało. Wspomnę ze jak dam prąd na to urządzenie to samochód zapala jak tylko odłączę prąd to gaśnie montowane to jest od tyłu pod wężykiem którym pompowane jest paliwo do filtra i następnie do świecy płomieniowej.

Więc pytam co steruje tym urządzeniem ( prawdopodobnie stacyjka) i ewentualnie jak to naprawić?

Pozdrawiam,
    Przemek B.
  • REKLAMA
REKLAMA