logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Polsat Echostar - brak sygnału na dolnym pasku, czerwona lampka (TP)

darios121 12 Gru 2008 21:48 3819 9
REKLAMA
  • #1 5851666
    darios121
    Poziom 2  
    Witam. Zakupiłem cyfrowy polsat dekoder echostar zalozylem antene podłączyłem kabel antena-dekoder potem podłączyłem kabel dekoder-tv i oczywiscie zasilanie, powoli przeszlem przez menu i i klopoty gorny pasek pokazuje 80% zasiegu a dolnu 0% i caly czas sie swieci czerwona lampka(TP) czy to dlatego ze niemam zasiegu na dolnym pasku????? Resetowalem dekoder i nic to niedaje Prosze o pomoc co mam robic w tym wypadku??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5851833
    darios121
    Poziom 2  
    chce ja ustawic jeszcze raz dokladnie ale dolny pasek zasiegu jest odpowiedzialny za tp?? czyli ta czerwona lampke?
  • #4 5852194
    matzg
    Poziom 35  
    Ocena: 358
    Jaki masz ustawiony transponder(TP)?Lampka powinna sie swiecić na zielono.
  • #5 5852743
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    Ocena: 981
    Ustaw transponder na 12188V i powinna zaświecić zielona dioda jak nie zaświeci tzn. że masz źle ustawioną antenkę ważniejszy jest ten pasek na dole aby pokazywał jak najwięcej, jak umiesz sam ustawić antenkę to ustaw a jak nie to poproś fachowca.
  • REKLAMA
  • #6 5852771
    darios121
    Poziom 2  
    Spróbuje ja ustawic metoda prób i błędów moze cos z tego wyjdzie a ja nie to czeka mnie chyba fachowiec... Dzieki za podpowiedzi aha a jaka moc sygnału muszę uzyskać by zaswiecila sie zielona lampka???
  • #7 5852787
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    darios121 napisał:
    Spróbuje ja ustawic metoda prób i błędów moze cos z tego wyjdzie a ja nie to czeka mnie chyba fachowiec... Dzieki za podpowiedzi aha a jaka moc sygnału muszę uzyskać by zaswiecila sie zielona lampka???

Nie wiem od ilu się zaświeca zielona lampka, chyba jak złapie sygnał. Skąd jesteś?

Dodano po 2 [minuty]:

a już widzę Kraków
  • #8 5852845
    darios121
    Poziom 2  
    z krakowa przez chwile mialem 20% na dolnym pasku lecz lampka dalej była koloru czerwonego
  • #9 5852846
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    Chyba masz antenkę źle ustawioną. A jaką masz tą antenkę polsatowską? 60 cm?
  • REKLAMA
  • #10 5854838
    bogdanzieba
    Poziom 29  
    USTAWIŁEŚ

Dodano po 2 [godziny] 45 [minuty]:

Pomogło coś udało ci się ustawić daj znać

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy dekodera Polsat Echostar, który po podłączeniu anteny i kabli wyświetla na górnym pasku 80% zasięgu, a na dolnym 0%, a czerwona lampka TP pozostaje zapalona. Dolny pasek sygnału odpowiada za transponder (TP), a czerwona lampka wskazuje brak sygnału na wybranym TP. Zalecane jest ustawienie anteny zgodnie z instrukcjami oraz wybór właściwego transpondera, np. 12188V, co powinno skutkować zapaleniem zielonej lampki sygnału. Niski poziom sygnału na dolnym pasku i czerwona lampka sugerują błędne ustawienie anteny lub niewłaściwy konwerter. Użytkownik planuje samodzielne ustawienie anteny metodą prób i błędów, jednak w razie niepowodzenia wskazane jest skorzystanie z pomocy fachowca. W dyskusji pojawiła się sugestia, że antena Polsat o średnicy 60 cm powinna być odpowiednia do uzyskania sygnału.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA