logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Behringer VMX100 - charczenie na masterze po podłączeniu do komputera

indor1987 14 Gru 2008 04:56 1110 2
REKLAMA
  • #1 5856313
    indor1987
    Poziom 10  
    probowalem podlaczyc mikser vmx100 do kompa w celu nagrania seta.Lecz sprawa potoczyla sie nastepujaco:po podlaczeniu jacka do karty dzwiekowej nie pzestawilem parametru tego wyjscia z "line out" na "line in" i podczas podlaczania do miksera(o dziwo wylaczonego)na wejsciu zaiskrzylo.Ogulnie mikser wlacza sie,wejscia in1 oraz in2 na pewno dzialaja poniewaz sygnal bardzo dobrze slychac na wyjsciu phono.Problem polega na tym ze na masterze slychac tylko charczenie i muzyke strasznie cichutko(nawet na wykreconej na maksa koncowce mocy).Nie wiem co moglo sie stac kabel,ikacowka mocy sa sprawne,najbardziej dziwi mnie to ze stalo sie to przy wylaczonym mikserz oraz ze wyjscie master podzielone jest osobno na wyjscie przeznaczone na wzmacniacz i drugie przystosowane wlasnie do nagrywania(nie dzialaja oba).Jezeli macie jakies pomysly to pomozcie ,w srodku nigdzie nie widac sladow przepalenia,jezeli wiecie co sie stalo to powiedzcie od razu jak usunac usterke dodam ze jestem laikiem w tych sprawach a prubuje to naprawic juz kilka godzin.

Proszę poprawić temat, zastosować spacje i usunąć błędy ortograficzne z treści.
    Regulamin pkt. 11 i 8.2.
    GM
  • REKLAMA
  • #2 5856388
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 485
    Jeżeli nie masz doświadczenia w naprawach tego typu sprzętu to dobrze radze nic nie rób, bo dopiero się narobi ;-) proponuje udać sie do zakładu rtv szkoda sprzętu i twojej kasy
  • #3 5856448
    Grzegorz Markowski
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 751
    Uszkodziłeś układy wejściowe miksera. Nie odłączyłeś komputera od sieci energetycznej i nastąpiło wyrównanie potencjałów występujących na obudowach obydwu urządzeń. Oddaj mikser do wykwalifikowanego serwisu.

GM
REKLAMA