Witam, miewałem podobny problem ze swoim de dietrichem whr 2.18 ff.. zastosowałem się do założenia pustych filtrów paliwa na przewodach (2x6zł), niestety na początku nie rozwiązywało to problemu, ale po obserwacji procesu doszedłem do wniosku że średnica wewnętrzna przewodów jest zbyt mała!!! woda skraplając się w przewodzie o tak małej średnicy od razu zapycha przewód nie spływając na dół... więc kupiłem wąż do prysznica za 14 zł, zdjąłem z niego pancerzyk tak żeby została sama przeźroczysta rurka i teraz woda skrapla się i spływa do filtra. Dwie uwagi przy montażu:
- króćce sond mają zbyt małą średnicę zewnętrzną żeby szeroka rurka dobrze sie trzymała, więc obciąłem po 1cm starej rurki które założyłem na same króćce a dopiero na to założyłem szerokie... stary presostat zdechł wcześniej, nowy dietricha kosztuje 600zł, więc kupiłem na portalu handlowym

za 70 zł jakiś regulowany Fiński.
- filterki zamontowałem pod kontem około 45* na bok żeby woda która sie skrapla nie przelewała się dalej, dodatkowo sam filterek w środku ma tak jakby wystający kawałek rurki, ale tylko z jednej strony, ta wystająca część ma być u dołu i już, działa, niestety mam za mało postów żeby móc wstawiać tu linki, ale jak ktoś będzie potrzebował to wyśle maila z fotkami.
Pzdr
Dodano po 41 [sekundy]: