logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Biblioteki podstawek DIP do PIC w EAGLE do adaptera Pony Prog 2000 – gdzie znaleźć?

TimooNeK 20 Gru 2008 18:53 4796 4
REKLAMA
  • #1 5882276
    TimooNeK
    Poziom 12  
    Ocena: 31
    Witam. Ostatnio nabyłem programator Pony Prog 2000. Opis tego programatora znajduje się na http://www.lancos.com/siprogsch.html#baseboard.

Chcę zrobić płytkę drukowaną do tego schematu:
    Biblioteki podstawek DIP do PIC w EAGLE do adaptera Pony Prog 2000 – gdzie znaleźć?

I problem w tym, że korzystając z EAGLE nie mogę znaleźć podstawek pod programowane układy ani bibliotek. Więc proszę o informacje na temat tychże bibliotek bądź gotowe schematy jeśli ktoś posiada. pozdr

Obiecuje pkt za gotową płytkę, ponieważ jest mi potrzebna na zaraz;]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5884590
    TimooNeK
    Poziom 12  
    Nie wiem jak sa nazwane;] skoro mowisz ze sa to przeszukam jeszcze raz dokladnie

No w sumie nie pomyslalem zeby np od TTL wziasc;]

dzieki za zainteresowanie
  • REKLAMA
  • #4 5884757
    wierzbol
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Podstawki DIP masz w bibliotece ic-package (Eagle 5) pod nazwami DIL*. W eaglu 4 z tego co pamięta, choć mogę się mylić są w bibliotece con-dil. Tak czy inaczej szukaj pod nazwami DIL.
  • #5 5885597
    TimooNeK
    Poziom 12  
    Ok juz mam wszystko. Dzieki za pomoc;] I jeszcze jedno pytanie bo znalazlem taki schemat i czym one specjalnie sie roznia?

REKLAMA