logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór młotowiertarki do 800 zł na remonty i prace dorywcze

lordshaitis 31 Gru 2008 15:27 4664 5
REKLAMA
  • #1 5929080
    lordshaitis
    Poziom 10  
    Witam wszystkich serdecznie, zastanawiam sie nad wyborem młotowiertarki, tego sprzętu jest jak wiecie od groma i w diametralnie rożnej jakości,więc może teraz konkrety:

- potrzebuje takiej zabawki w najbliższym roku do remontu lub dwóch i późniejszych prac dorywczych (wiercenie i lekkie kucie)

- zależy mi na wystarczająco dobrej jakości w stosunku do ceny

- dostęp do części zamiennych ( nie jak w przypadku einhell brak serwisu po gwarancyjnego z tego co mi sie udało wyczytać) chcę aby mi sprzęt slużył przez "lata" przy normalnym zużyciu podzespołów

- budżet około 600-800zl zależy co mi polecicie, nie upieram sie przy tej cenie może być nawet tańszy black&decker przynajmniej zostanie na inne zabawki (boję sie tylko o jakość tego sprzętu)

jestem z zawodu elektromechanikiem naprawiałem 10 lat temu taki sprzęt, później też pracowałem na takich sprzętach wiem jak używać takich narzędzi jak dobrej tak i słabszej jakości, lecz niestety nie mam już rozeznania które firmy robią dobre rzeczy a które to juz tylko nazwa (chociaż "trzęsirączki" z celmy typu PRWG40 nie zmieniły sie chyba przez lata, skąd ta cena ?? )

narzędzia które mnie zainteresowały:

- DWT SBH-750 DSL
    - BOSCH GBH 2-26 DRE - najbardziej skłaniam sie w stronę tego ;)
    - BLACK&DECKER XTD24CK

podałem tylko trzy przykłady ogólnie biorę pod uwagę wszystko metabo, dewalt itd.

proszę wszystkich Was o opinie pozdrawiam Marcin.
  • REKLAMA
  • #2 5929213
    Poldek kombi
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Makita, Makita i jeszcze raz Makita.
    Dokładnie spełni założone wymagania.
    Lekka, poręczna, wytrzymała, dostępny serwis ale się nie psują.
    Mam taką wiele lat oraz podobne i na inną nie zamienię.

www.makita.pl
  • REKLAMA
  • #3 5929231
    alfaam
    Poziom 19  
    Ocena: 81
    jw
    oraz Metabo dobra cena w stosunku do wyposażenia
  • REKLAMA
  • #4 5930219
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1609
    Makity dobre są wkrętarki,Metabo szlifierki kątowe natomiast młoty zdecydowanie Bosch a DWT to chińczyk.
  • REKLAMA
  • #5 5936064
    irekub
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Ja ze swojej strony proponuję do takich dorywczych prac Grafita,f-my Topex,ale coś ze średniej półki i z gwarancją.W cenie ok.300-500 zł to na parę lat wystarczy.
  • #6 6011679
    lordshaitis
    Poziom 10  
    Dziękuję bardzo wszystkim za porady, wasze opinie były bardzo pomocne przy wyborze sprzętu, zdecydowałem sie na boscha, pozdrawiam
REKLAMA