logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Mot V360] Po włożeniu baterii od razu włącza się bootloader

nortonex 07 Sty 2009 22:57 954 3
REKLAMA
  • #1 5966630
    nortonex
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Mam Motorolkę V360, którą dostałem od kumpla. Po włączeniu baterii od razu pokazuje się bootloader (v.08.A0) i nie mam pomysłu, czy da się z tym cokolwiek zrobić.
    Po naciśnięciu czerwonej słuchawki bootloader natychmiast uruchamia się ponownie...

Czy jest to wada programowa którą da się naprawić i włączyć normalnie telefon? Był on prawdopodobnie zalany, więc może przez to się sam automatycznie włącza...
  • REKLAMA
  • #2 5966779
    lala166
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    jak jest soft uszkodzony to BL może się sam włączać. Wgraj softa. No ale jak są podejrzenia o zalanie to rozbierz, zobacz i ew. wykąp.
  • REKLAMA
  • #3 5966797
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    Witam.
    z tego co piszesz masz 2 rozne problemy.
    1 - rozwalony soft trzeba wgrac od nowa np Victor'em
    2 - samoistne włącznie może być spowodowane wilgocią (ale niekoniecznie) co łatwo stwierdzić po zdjęciu folii z membrankami metalowymi.

Teoretycznie 1 rozwiązanie może pomóc na wszystkie bóle tego telefonu.
    Natomiast na zalanie będzie potrzebna płuczka ultradźwiękowa.

Zaczyna się zawsz od prostszego rozwiązania - soft

Pozdrawiam
    Marek
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • #4 5966977
    nortonex
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Trochę na wyrost założyłem nowy temat... Faktycznie wystarczyło potraktować telefon nowym softem i już wszystko działa. Zainstalowałem YuetModa i nawet zaczęło wszystko ciekawie wyglądać :)

Problem leżał w tym, że nie wiedziałem, że do flashowania nie trzeba robić nic z jakimiś testpointami etc. Okazało się, że jest to proste jak budowa cepa ;)
REKLAMA