logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[motorola V360] Motorola V360 - Bootloader działa, błąd PH-SIG ERR: 39:02 po wgraniu softu

ewa1982 02 Maj 2007 13:23 2874 9
  • #1 3841266
    ewa1982
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    sprawa wygląda tak, wgrywałam kilka DRM, żeby sprawdzić jak będą wyglądać w tel...robiłam do RSD Lite 3.6 i nie wiem po którym popatrzyłam się na zew wyświetlacz a tam pusto podświetla się ale jedyne co na nim było to w górnej części niebieska cieniutka kreseczka bięgnąca na jego szerokość (dziwne też jest, że ma kolor niebieski, bo wyświetlacz jest monochromatyczny)

dla zasady najpierw wgrałam backup DRM-u z mojego tel RSD Lite wywalił mi FAIL, ale DRM wgrał się normalnie, ale to nic nie dało, no to wrzuciłam backup softu, RSD dalej wywalił mi FAIL ale soft też wgrał się normalnie ale nadal to nic nie dało, na wyświetlaczu zew było nadal to samo czyli nic oprócz tej kreski

udało mi się wgrać inny soft niż backup Radiocommem, wszystko wyglądało ok działał zew wyświetlacz itp. ale doszłam do wniosku że wrzucę backup też radiocommem i pojawił się problem oprócz tego co jest standardowo w bootloaderze było jeszcze "PH- SIG ERR: 39:02" i w radiocommie pokazywało soft Diabolica który wgrałam wcześniej a nie backup i tel nie chciał wyjść z trybu bootloadera, to wrzuciłam jeszcze raz soft diabolica na którym wcześniej było ok a tu kolejny błąd tylko o innym oznaczeniu czyli "PH-SIG ERR: 35.02" i tel nie chciał dalej wyjść z trybu bootloadera, wyciągałam baterię na kilka minut chcę włączyć tel a tu automatycznie włączał się bootloader

wrzuciłam inny soft tym razem yueta (wiadomo pod AER i bootloader 9.02 nie ma za dużgo wyboru) i kwestia jest teraz taka, że tel już nie jest cały czas w bootloaderze ale jedyne co się robi to mruga wyświetlacz i tak w kółko, bootloader nie pokazuje już żadnych błędów wszystko niby ok ale tel się nie włącza

i wczoraj był jeszcze taki dziwny problem, że wgrywanie softu radiocommem szło za szybko czyli np 105 sek (co jet raczej niemożliwe) gdzie za pierwszym razem trwało to ok 240 sek, nie wiem może to wina słabej baterii

idę dzisiaj gdzieś naładować baterię na full i tu pytanie co mogę zrobić dalej?

Boot Loader
    09.02.
    SW Version
    R4513_G_08.B7.AER

ps. założyłam dlatego nowy temat, bo na forum widziałam jedynie tylko trochę zbliżone problemy do mojego, jeśli coś przegapiłam z góry przepraszam
  • #2 3841282
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Pewnie nie masz jakiegoś konkretnego sprzętu do motek i może być problem, ale spróbuj cyklonem 3.9 z niespodzianką zrobić naprawę pds a nast. wgrać monstera.
    pozdr
  • #3 3841289
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    Mysle ze nie ominie Cie wizyta w serwisie. Trzeba tera sprzetem zrobic Repair PDS + fullflash. Koszt okolo 50-60zl.
  • #4 3841601
    ewa1982
    Poziom 17  
    tino2003 napisał:
    spróbuj cyklonem 3.9 z niespodzianką zrobić naprawę pds

zakładam, że mówisz tu o "USB-Smart Cyclone P2K Easy Tool v.3.9"

czyli jak wchodzę w to:
    -mam tam zakładkę "Repair",
    -zaznaczam później "Full repair PDS Zone (with DSP checksum)" ???
    -klikam "do selected jobs"?

i tyle??? czy coś jeszcze???

sorki za banalne pewnie pytania ale boję się żeby tel mi całkiem nie padł

a co do wgrania monstera to czy ma to być backup czy jak bo oprócz backupu mam do wyboru tylko jeszcze dwa softy pod tą wersję SW i boota jaką mam w tel i jakim polecasz programem to zrobić?
  • #5 3841655
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Tak chodzi o cyklona, zrób tak jak napisałaś a monsterka to najlepiej przez rsd.
    pozdr
  • #6 3841714
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    wrzuc ten sam soft co nmialas, jednak nie jako backup tylko poszukaj shx o takiego samego, i bedzie dziala, przechodzilem swego czasu przez to
  • #7 3843419
    WhiteFoot
    Poziom 27  
    Ocena: 13
    tino2003 napisał:
    Tak chodzi o cyklona, zrób tak jak napisałaś a monsterka to najlepiej przez rsd.
    pozdr

tia super sprawa cyclone
    kumpel sobie zrobil a52 cyklonem pds i zrobilo mu a30
    extra niema co do polecenia dla łosiów ktorzysie nie znaja

Pozdr

Tino na szczescie nie musze na darmowkach jechac, bo efekty sa czasem
    takie jakie są (wyjątek DmTool)
    skoro piszesz,ze trzeba sie na P2K znac to po tym jak pomogles wyzej
    klient napewno ja postawi ;)
    nie wiedziales ze P2K w nizszych,crackowanych wersjach psuje booty?
  • #8 3843613
    tino2003
    Admin grupy GSM
    @WhiteFoot Więc napisz mądralo lepszą solucję aby postawić tą motke. Jeżeli się umie pracować cyklonem to jest to bardzo dobra alternatywa dla wszystkich płatnych programów.
  • #9 3871246
    ewa1982
    Poziom 17  
    tino2003 napisał:
    extra niema co do polecenia dla łosiów ktorzysie nie znaja

czyżby to ja miałam być tym łosiem...

sprawa wygląda tak, oddałam tel do naprawy (nie na gwarancję, bo z nią to już się pożegnałam przez moje zabawy z tel), był problem z postawieniem tel przez smarta, z tego co się orientuję miał być robiony TP i chyba reszta Victorem oki dziękuję wszystkim za porady ale jednak zdecydowałam się oddać tel w bardziej fachowe ręce niż moje :) ta przyjemność kosztowała mnie 40 PLN

(choć do tej pory nie wiem jakim cudem tel się sp*** po wgraniu softu pod odpowiedniego bootloadera i pod odpowiednią wersję softu itp...nawet backup nie chciał się przywrócić),

temat do zamknięcia
  • #10 3895704
    matiksm
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    trzeba bylo podeslac telefon ktoremus z nas.. ja osobicie i mysle ze inni koledzy takze zrobili by Tobie akurat to nieodplatnie;)
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z telefonem Motorola V360 po wgraniu różnych wersji oprogramowania (softu) i DRM za pomocą RSD Lite 3.6. Po próbach wgrywania backupów softu i DRM pojawił się błąd w bootloaderze "PH-SIG ERR: 39:02" oraz nieprawidłowy wyświetlacz z niebieską kreską na monochromatycznym ekranie zewnętrznym. W dyskusji zalecano użycie narzędzia USB-Smart Cyclone P2K Easy Tool v3.9 do wykonania naprawy PDS (Repair PDS Zone z DSP checksum) oraz wgrania oprogramowania "monster" przez RSD Lite. Pojawiły się też ostrzeżenia dotyczące ryzyka uszkodzenia bootloadera przy użyciu nieoryginalnych lub crackowanych wersji oprogramowania P2K. Ostatecznie użytkownik zdecydował się oddać telefon do serwisu, gdzie wykonano naprawę TP i flashowanie Victorem za około 40 PLN, co rozwiązało problem. Wskazano, że profesjonalna naprawa jest często konieczna przy błędach bootloadera i problemach z softem w Motorola V360.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA