Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Płyta indukcyjna Mastercook ID64S - włącza się i wyłącza

splean 28 Jan 2009 19:30 10737 2
    splean
    Level 1  
    Mam problem z indukcyjną płytą grzewczą mastercooka. Podczas gotowania na polach znajdujących się po jednej stronie tzn. górna lewa i dolna lewa jedno z nich (przeważnie dolne) co chwila włącza się i wyłącza. Czy jest to normalne zjawisko? Nie jestem elektrykiem i podłączał mi ją fachowiec (przynajmniej tak mówił). Słyszałem, że taka praca może być spowodowana błędnym podłączeniem, a instalator przerzuca winę na producenta. Stąd moje pytanie, czy to norma, a jeśli nie, to kogo ścigać: instalatora czy producenta. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
    lidi1968
    Level 2  
    Witam!
    mam to samo z płytą AMICA podłączoną na 230V. był facet z serwisu i twierdzi, ze tak ma być. Samo włączanie i wyłączanie nie stanowi własciwie problemy zwłaszcza ze dotyczy to mocy do "4", tyle ze pola po tej samej stronie przez tą włączanie i wyłączanie zmieniają moim zdaniem moc. Widać to wówczas gdy woda w naczyniach się już gotuje. To włączanie i wyłączanie powoduje że woda bulgocze bardziej lub mniej:( Ale jak to widać dotyczy to nie tylko produktów amici. Ciekawe, że wcześniej czytając opinie w internecie nikt nie pisał, że płyty indukcyjne tak mają. A moze innych firm działają sprawniej pod tym względem. Jeszcze jedno. Jak powiedział pan z serwisu najlepiej gotować jeden garnek z prawej, jeden z lewej wówczas włączanie i wyłączanie pól nie jest tak dokuczliwe.
    proszę o informacje jak to jest w produktach innych marek.

Pozdrawiam.
    Twolipan
    Level 10  
    W produktach innych marek jest dobrze:)
    Jak widać, PR tej firmy działa cuda, a już tu na forum to mistrzostwo świata. Kilku kolesi regularnie pieje peany. Ludzie zdezorientowani ilością ofert kierują się "wujkiem dobrą radą" który kasuje z 30 gr za wpis (no chyba, że jest na etacie i w ramach pracy...Tylko jak się wpisze na forum Mastercooka to wyskakuje najwięcej skarg na działanie i usterki.

A ty i tam masz szczęście, mogłeś pół roku czekać na wymianę https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1819431.html

Ciekawe co powoduje, że ktokolwiek kupuje coś tej firmy? Poczucie lepszego samopoczucia że za 1200 zł mamy slider a w Boschu, AEG czy Simensie za tą cenę go nie ma? To lepiej brać schrott który w eksploatacji jest koszmarem, serwis to strefa wojny, a jedyne co dobrze działa to wynajęci ludzie z forum piszący pozytywy?

Mi z elektrycznej płyty tej firmy zlazła farba po gwarancji, przepaliły się grzałki, nie działają pokrętła. Wolałbym gotować nad ogniskiem niż kupić Mastercooka, howk!