logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jaka karta do domowego studia zapis wielościeżkowy

Cipun1 05 Lut 2009 23:17 4405 2
REKLAMA
  • #1 6109363
    Cipun1
    Poziom 12  
    Ocena: 45
    witam
    pokopałem nieco na forum ale nie znalazłem odpowiedzi wiec pytam

mam zamiar uruchomić małe "studio nagrań"
    chcę zapisywać materiał na komputerze ale nie jako miks stereo tylko poszczególne ścieżki
    i tutaj problem:
    - jaka karta obsługuje zapis wielościeżkowy na PC
    myślałem o wykorzystaniu adobe audition jako programu lub cubase
    mam nieco doświadczenia na estradzie jednak w tej materii nie bardzo
    dopytywałem u kilku dystrybutorów kart ale nikt mi nie pomógł

ogólnie nie kumam sposobu podłączenia i zapisania kapeli gdzie mam kilka wokali, perkusje, piece i jescze klawisze
    jak zapisać każdy tor osobno np. stope, werbel, itd

być może powinienem pytanie zamieścić w dziale akustyka ale na razie nie mam karty dzwiekowej

proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 6109624
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 8151361
    Ice_Gust_PL
    Poziom 10  
    Ja chętnie odkopie temat, bo jestem ciekawy co możecie mi polecić do zapisu wielościeżkowego. Używam Adobe Audition 3 i chciałbym mieć możliwość nagrania co najmniej 8 śladów jednocześnie (chodzi akurat o nagrywanie bębnów). Chciałbym zakupić jakiś interfejs. Ew. problem preampów i zasilania Phantom do pojemnościówek mogę załatwić poprzez wpuszczenie tych dwóch paluszków do miksera Mackie VLZ i stamtąd wysłać do interfejsu. Patrzyłem na allegro i widziałem też parę ciekawych opcji w postaci rejestratorów twardodyskowych jak np. korg D888. Co jest lepsze? Nie powiem, zależy mi trochę na cenie, ale wiadomo, że nie można przeginać w dół. Może lepszym rozwiązaniem będzie mikser z firewire jak np. Phonic Helix Board 24 FireWire MKII. Będę wdzięczny za jakieś rady i pomoc :)
REKLAMA