logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zastosowanie programatora pralki Ariston, Indesit, Schoelte w DIY i projektach

Krzychu23 14 Kwi 2004 22:19 2511 6
  • #1 594957
    Krzychu23
    Poziom 16  
    Ocena: 39
    Czy macie jakieś ciekawe pomysły? Mam taki nowy do kilkunastu a nawet kilkudziesięciu modeli pralek Aristona, Indesita i Schoelte i nikt nie chciał go kupić. W związku z tym moje pytanie: Do czego to jeszcze możan użyć??
  • #2 596174
    maxagd
    Poziom 13  
    Ocena: 40
    Napisz do jakiego modelu aristona go masz albo napisz mi numer katalogowy z opakowania tego programatora to sobie sprawdze do czego to jest
  • #3 599036
    adrian k
    Poziom 11  
    :idea: morzna włdować do jakiego kolwiek rodzaju pralki ale dzieląc rodzaje na
    -regulacja temp. poprzez programator
    -regulcja temp. poprzez termostat
    i trzeba pamiętać o podłączeniu odpowiednich kabli do urządeń
  • #4 599381
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    adrian k napisał:
    :idea: morzna włdować do jakiego kolwiek rodzaju pralki ale dzieląc rodzaje na
    -regulacja temp. poprzez programator
    -regulcja temp. poprzez termostat
    i trzeba pamiętać o podłączeniu odpowiednich kabli do urządeń

Hej, cos Ci sie pomylilo, dzisiaj nie jest 1 kwietnia, buahahahaahaaa

PS.
    Proponuje przeniesc to do dzialu "Na wesolo" ;)
  • #5 599905
    camco
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    co mozna zrobi z starym programatorem hmmm ja bym zrobil czasowy wlacznink oswietlenia wokul domu na uboczu na wsi pollaczy zarowki do kazdego styku tylko trzeba sprawdzi ja dlugo bedzie sie swiecil i zeby odbezpieczyc timer zeby sie krecil naokragolo
    taki sobie swiatla do zmylenia zlodzieja ze ktos jest w domu
  • #6 600135
    lechm56
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 366
    Umieścić na aukcji i sprzedać!! :wink:
  • #7 601558
    gsz999
    Poziom 12  
    Albo podłączyć okna drzwi i otwierać na hasło albo o którejś godzinie

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zastosowań programatora pralek marek Ariston, Indesit i Schoelte, który pozostał niesprzedany. Użytkownicy sugerują różne pomysły na wykorzystanie takiego programatora w projektach DIY, m.in. jako uniwersalny sterownik do pralek z regulacją temperatury przez programator lub termostat, z koniecznością odpowiedniego podłączenia przewodów. Proponowane jest także wykorzystanie programatora jako czasowego włącznika oświetlenia zewnętrznego, np. do symulacji obecności domowników i odstraszania złodziei, poprzez podłączenie żarówek do styków i modyfikację mechanizmu timerowego. Inne pomysły to automatyczne sterowanie otwieraniem okien i drzwi na hasło lub o określonej godzinie. Jeden z uczestników prosi o podanie modelu lub numeru katalogowego programatora w celu identyfikacji jego przeznaczenia. Pojawiła się również sugestia sprzedaży programatora na aukcji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA