logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć gitarę Defil Kosmos do komputera z Sound Blaster Audigy?

koksi1234 08 Mar 2009 12:36 1785 5
REKLAMA
  • #1 6252460
    koksi1234
    Poziom 2  
    No pytanie jak w temacie, wygrzebałem zza kanapy starego Defila mojego ojca, dysponuję również jakimś radiem Zodiac z wbudowanym wzmacniaczem i kolumną, która wyszła z pod rąk taty. I tutaj pytanie, jestem kompletnie bez kasy więc nie stać mnie na żadne efekty, więc zastanawiałem się czy można by podłączyć Defil Kosmos do mojego komputera żeby troche pobawić się brzmieniami, albo jeszcze lepiej czy można by było jakoś podłączyć cały zestaw (tzn, zodiac, kolumna gitara). Zaznaczam, że dysponuję przejściówka z gniazda diodowego na mały jak ( bo diodowym jest zakończony kabel od gitary). Mam kartę sound blaster audigy. Aha no i początkującym nie jestem (gram już trzy lata akorodowo i klasycznie) więc prosiłbym nie dawać rad w stylu:" to wez łap za akustyka, a jak będziesz miał kasę to kup sobie elektryka nowego".

Proszę poprawić temat.
    GM
  • REKLAMA
  • #2 6252556
    budus2
    Poziom 12  
    Jest taki program do symulowania efektów, nazywa się chyba Guitar Rig, ale potrzeba potężnej maszyny, żeby nie było dużych opóźnień. Sprawdź sobie wersję demo.
  • REKLAMA
  • #3 6252569
    koksi1234
    Poziom 2  
    No ok ale ja to wiem. Mnie chodzi o aspekty techniczne: czy po prostu po podłączeniu gitary komp nie stanie w płomieniach. Tata mi coś tam mówił o końcówkach mocy i dlatego trochę się boje. Po podłączeniu to ja już wiem co zrobić
  • REKLAMA
  • #4 6252700
    budus2
    Poziom 12  
    Nie stanie;]. Podłącz gitarę bezpośrednio do line-in albo portu mikrofonu. Sam tak robiłem.
    Tylko broń Boże, nie podłączaj najpierw do wzmaka, a z wzmaka do kompa dopiero! Bo nie wiem jak bu się to skończyło.
  • REKLAMA
  • #5 6252715
    koksi1234
    Poziom 2  
    Ale czy podłączałeś ten model ?? Defil Kosmos??
  • #6 6252802
    budus2
    Poziom 12  
    Nie, ale w końcu gitara to gitara. Wszystkie działają tak samo, chyba, że to jakaś egzotyka z wbudowanym komuterem, w co wątpię. Mój brat podłączał tak Deana Vendette często, żeby go nastroić.
REKLAMA