logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford mondeo MK II (kombi)- problem z tylną wycieraczką.

miles1970 13 Mar 2009 12:27 3285 2
REKLAMA
  • #1 6275786
    miles1970
    Poziom 1  
    Problem polega na tym, że po włączeniu zapłonu tylna wycieraczka zaczyna chodzić i nie reaguje na przełącznik. Musiałem odłączyć złącze bezpośrednio przy silniku (pod tylną klapą bagażnika),żeby ją wyłączyć. Czy to silniczek do wymiany, czy może jakieś inne ustrojstwo? Dodam jeszcze,że odłączałem złącze od przęłącznika wycieraczek pod kierownicą a wycieraczka chodzi.
    Proszę o pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 6275898
    btomi
    Poziom 16  
    Ocena: 64
    sprawdz kabelki w gumowym zlaczu, miedzy samochodm a klapa:D
  • #3 6670759
    vivoo
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam

I jak rozwiązałeś problem z tą nie zatrzymującą się wycieraczką????
    co było przyczyną bo u mnie też sie tak porobiło......

Ja obstawiam przekaźnik C8F6A 93BG 14K087 AA lub wyłącznik krańcowy w wycieraczce....

Przekaźnik już rozebrałem i niby działa.... ale po ponownym założeniu do gniazda wycieraczki prawidłowo działały ok 3 godziny potem znów to samo.. ;/

Dodam że grzebałem w tym czasie również przy wycieraczce więc tam mogło tez coś być....

Generalnie teraz mam wyciągnięty przekaźnik bo mi szkoda szyby porysować....

Aha wycieraczka staje automatycznie w położeniu krańcowym po wyłączeniu zapłonu choć nie zawsze... po zapaleniu auta znów zaczyna szalec.. ;/

Znalazłeś przyczynę usterki ????

Pozdrawiam
REKLAMA