logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV SD207 - Nagrywanie w kolorze, tryb serwisowy i regulacje

wojtek12345 23 Kwi 2004 15:44 1098 3
REKLAMA
  • #1 608868
    wojtek12345
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Mam video jak w temacie, które ma problem z nagrywaniem w kolorze. W innych postach na temat tego magnetowidu wyczytałem, że trzeba zrobić przeróbkę aby video pracowało jedynie w Pal-u. Ponieważ nie jestem zwolennikiem niepotrzebnych przeróbek, zastanawiam sie co jest przyczyną takiego zachwania się magnetowidu. Czy jest to może starzenie sie jakiś elementów, czy może jakaś regulacja w trybie serwisowym?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 612912
    wojtek12345
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Dzięki za odpowiedź, ale ten temat znalazłem już wcześniej i właśnie to co tam napisano miałem na myśli pisząc o przeróbkach. Owszem po zrobieniu takich przeróbek magnetowid pracuje stabilnie w Pal-u, ale nie nagrywa poprawnie sygnału w Secamie. Ktos mógłby zapytać a do czego Ci Secam, ale moim zdaniem naprawa nie może być częściowa. Poza tym lubię ustalić przyczynę usterki i ją usunąć, a stosowanie "patentów" to tylko półśrodek i zawsze ostateczność. Mam nadzieję rozwiązać ten problem i o wynikach z pewnością poinformuję. Pozdrawiam Wojtek.
  • #4 615213
    alexrtv
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam
    Jeżeli to coś pomoże to masz tutaj tryb serw. do tego VCR

Załącznik usunięto, materiały niedozwolone. (ob)
REKLAMA