logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Utorrent na Windows XP - brak połączeń przychodzących mimo odblokowanych portów

@Kamil 13 Kwi 2009 00:16 4481 4
REKLAMA
  • #1 6407850
    @Kamil
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    Witam, mam problem z każdym programem typu torrent. Mam neostrade bez żadnego rautera ani liveboxa, mam tylko modem a nie mogę pobierać. W utorrencie wyświetla mi się żółty trójkącik (brak połączeń przychodzących) i podobnie jest na każdym innym programie typu torrent. Antywirus chyba też nie blokuje bo nawet jak go wyłączę to samo. Dodam że jak sprawdzę przez stronę www dany port jest odblokowany.
    Jakieś sugestie ?
    Pracuje na windows xp, zapora wyłączona
  • REKLAMA
  • #2 6407958
    Vizzle
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Próbowałeś 'szyfrować' połączenie, może twój ISP blokuje ruch torrent, skoro port masz otwarty i korzystasz z niego w programie.
  • REKLAMA
  • #3 6408287
    @Kamil
    Poziom 23  
    Vizzle napisał:
    Próbowałeś 'szyfrować' połączenie, może twój ISP blokuje ruch torrent, skoro port masz otwarty i korzystasz z niego w programie.

Nie próbowałem, a jak to zrobić ?
    Już znalazłem jak to zrobić, niestety bez efektów.
  • REKLAMA
  • #4 6409037
    Vizzle
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Jak mniemam ściągasz 'dobrego' torrent-a na jakim jest ruch. Dodatkowo z tego co widać na necie, możesz mieć nie do końca odblokowane porty. Sprawdź to jeszcze na inny stronach.
  • #5 6410117
    @Kamil
    Poziom 23  
    Tak ściągam dobrego torrenta. Tz ściąganie w ogóle się nie zaczyna, w utorrencie jest czerwony pasek. Do niedawna było wszystko ok tylko tak nagle samo z siebie się popsuło. Sprawdzałem na innych stronach no i pisze że port mam odblokowany.
REKLAMA