Silnik 2,0 TDCI 2005r. auto powypadkowe uderzone z przodu Nie mogę poradzić sobie z ustawieniem rozrządu w tym silniku. Mam wydruk z autodaty i wałki rozrządu są zgrane z łańcuchem (cechy kolor miedziany ) natomiast na pompie nie ma oznaczenia na łańcuchu ustawione jest na 14 ogniw (na rysunku autodaty też jest tyle ogniw myślę że jest dobrze)Problem z wałem korbowym po wyjęciu czujnika wału znalazłem punkt zerowy i z tego wynika że mam przestawiony rozrząd o 6 zębów. ale nie wiem czy ten punkt zerowy to najwyżej położone tłoki 2i3cylinder myślałem że to powinien być 1 cylinder.Mam pytanie czy cechy wałków rozrządu i pompy zgrać z wałem korbowym (punktem zerowym w którym 2 i 3 cylinder jest najwyższym położeniu) Rozebrałem rozrząd dlatego że silnik zapalał na plaku ale po wyrównaniu obrotów zgasł.Pokazywał błąd P0251 "Wirnik/krzywka pompy wtryskowej A - usterka" i zachodziło podejrzenie że rozrząd jest przestawiony. Proszę o pomoc za co z góry dziękuję
Dodano po 1 [godziny] 4 [minuty]:
Może ktoś ma ksiązkę od mondeo,proszę o scan na temat ustawienia rozrządu. email: sylwesterpl(_at_)neostrada.pl
Dodano po 1 [godziny] 4 [minuty]:
Może ktoś ma ksiązkę od mondeo,proszę o scan na temat ustawienia rozrządu. email: sylwesterpl(_at_)neostrada.pl