logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips MCM5/22 - nie czyta płyt, brak dźwięku na 1 kanale

zonkil 21 Kwi 2009 22:27 1603 4
REKLAMA
  • #1 6442221
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Witam
    Mam do naprawy wieżę Philips MCM5/22 problem polega na tym, że nie gra jeden głośnik. Poza tym przy próbie odtworzenia płyty cały czas na wyświetlaczy wyświetla się reading, open w zależności ile razy przycisnę przycisk open/close co można z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 6442282
    luk237
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Hej ! Jeśli chodzi o naprawę cd to najpierw musisz sprawdzić czy soczewka jest czysta, w takiej sytuacji zdarza się że soczewka jest brudna (zakurzona) musisz ją wyczyścić ! A co do kanału że jeden nie gra to może być wina końcówki mocy, albo zabezpieczenie ale to trzeba sprawdzić. Jeśli się zdecydujesz naprawę cd to napisz to cie pokieruje co zrobić ! Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 6442328
    zonkil
    Poziom 31  
    Laser przeczyszczony ale dalej to samo. Wygląda jakby nie działał wyłącznik silniczka przy tacce, ale nie jestem pewien.

Dodano po 24 [minuty]:

To tak laser jednak działa po przeczyszczeniu. Teraz problem jednego kanału co mam sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #4 6442452
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 6442857
    zonkil
    Poziom 31  
    Skończyło się na tym, że przeczyściłem laser ale okazało się że pasek napędzający klapkę jest za duży więc poszukałem i wymieniłem na mniejszy. Co do niedziałającego kanału wygrzałem płytkę hotair-em i wszystko zaczęło działać z tego wynika, że to tylko zimne luty.
REKLAMA