logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie użytkowników o urządzeniu Yanosik - czy warto zainwestować?

konekt.net 28 Kwi 2009 14:34 4382 3
REKLAMA
  • #1 6466270
    konekt.net

Poziom 13  
    Witam
    Czy ktoś posiada urządzenie jak w temacie ( http://www.yanosik.org/ )?
    Z opisu na www wynika, że system ledwo wystartował ( 1.04.2009 ). Czy ktoś już to użytkuje i zechciał by się podzielić opinią? Opis na stronie wygląda zachęcająco. A jak urządzenie sprawuje się w praktyce?
    Zdaję sobie sprawę, iż czasem radio CB jest na trasie niezastąpione, jednak szumy, trzaski i inteligentne teksty trochę mnie drażnią.

pozdr. M.D.

Moderowany przez c2h5oh:

To urządzenie nie ma wiele wspólnego z działem "Radiotechnika Serwis".
    Ze względu na zasadę działania, przenoszę do właściwego działu.

Konto firmowe:
    Konekt Sp. z o.o.
    Nauczycielska 18 / LU1, Szczytno, 12-100 | Tel.: 896XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.konekt.net
  • REKLAMA
  • #2 6563692
    Jonik
    Poziom 10  
    Ocena: 31
    Uważam, że zakupienie tego urządzenia nie ma sensu. Działanie polega na wspólnym informowaniu się o konkretnych sytuacjach na drodze. Informacja pewnie jest wysyłana sms'em do "bazy" i rozsyłana po innych urządzeniach.

Zbyt mało osób ma to urządzenie aby jego skuteczność była zauważalna. Kolejna rzecz to opłata 10zł abonamentu.
  • REKLAMA
  • #3 6572732
    mrojol
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Cena tego urządzenia to pomyłka - za takie pieniądze lepiej kupić dowolne urządzenie za 200-300 pln do nawigacji gps, odblokować, wgrać dowolną mapę i dużą bazę punktów poi - będzie skuteczniej i ... TANIEJ. Wg mnie zupełny niewypał. Zauważcie, że jest tam jeszcze mowa o "abonamencie"...
  • #4 6574460
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    Lepiej poczekać aż TMC będzie działało u nas w kraju, jak dla mnie urządzenie ciekawe, ale nie na czasie, przy braku użytkowników to nie będzie za rewelacyjny produkt, ponadto jak już jest odbiornik GPS i transmisja GPRS, to mogli dodać ekran i sprzęgnąć z AM i wtedy byłby hicior - nawigacja - do tego aktualna i na bieżąco się aktualizująca, skłonny byłbym płacić jeden większy abonament za AM i coś takiego - gwarancja zawsze aktualnych radarów + ostrzeganie o wypadkach, korkach, patrolach, to byłoby to.
REKLAMA