logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW BORA 1.6 16V AZD - tryb awaryjny po wymianie sondy lambda NTK 12V

arturossss12 02 Maj 2009 15:11 6694 3
REKLAMA
  • #1 6481605
    arturossss12
    Poziom 2  
    Witam ostatnio pojawił mi sie taki problem ze moja bora wchodzi ciagle w tryb awaryjny jazda nia jest bardzo meczaca zero przyspieszenia trrzeba przeciagac na biegach by jakos jechała nawet polonez mnie mija. Byłem u mechanika znaczy w servisie BOSHA na przegladzie sekwencji i wyszło ze to sonda lambda kupiłem taka zmieniłem i okazuje sie ze jest zupełnie tak samo a kupiłem nową NTK 12V nawet numery napisane orginalna 036906262J Jak myslicie co to może sie dziac bo niedługo nerwicy sie nabawie a mechanicy kazdy mówi cos innego wiecie jak to jest jeden mi mówił ze byc moze jest tylko wina jakiegos przekaznika albo kable sie przetarły i stykaja Pozdrawiam

Moderowany przez yasiu.brzeg:

Przeniosłem z download

• REKLAMA
  • #2 6481758
    Tommi029
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    Bez diagnostyki to sobie można gdybać.
    Błędy, parametry???
  • REKLAMA
  • #3 6488231
    arturossss12
    Poziom 2  
    Byłem na diagnostyce były nastepujące błędy 1152, P304, P1190, P1178, P1196. I powiedzieli że sonda do wymiany chcieli 600zł ale zrezygnowałem kupiłem za 500 i sam załoyłem i nadal te same objawy. Znajomy mi powiedział ze moga byc jakies kabelki pekniete i sie moga stykac dlatego w tryb awaryjny wchodzi albo jakis przekażnik. Może miał ktos cos podobnego??? Z góry dziekuje i pozdrawiam
  • #4 6489452
    darekromaniuk
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Tylko diagnostyka do fachowca.jesli ktos ci diagnozował usterki to powinienes wrocic do niego,zeby kontynuował naprawe,tak jest najlepiej, nic nie zaoszczedzisz!!! moze masz zapchany katalizator??? i dlatego jest usterka sondy?,przyczyn jest wiele(bardzo),moze masz nieaktualne oprogramowanie w kom.silnika??? tylko serwis vw ci pomoże .(jesli chodzi o kabelki to tylko na złote konektorki w wtyczce od sondy-tylko serwes vw) pozdrawiam
REKLAMA