logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór układu SMD do pilota RC5 na 4 przyciski - tani i mały

petro_m 04 Maj 2009 07:57 1590 8
REKLAMA
  • #1 6487256
    petro_m
    Poziom 12  
    Ocena: 27
    Witam nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział - jeśli nie to proszę o przeniesienie.

Muszę wykonać pilota na 4 przyciski działający w systemie RC5 i nie wiem jaki do tego wybrać układ (chodzi mi o nadajnik, odbiornik to kwestia którą wykonam później na razie jest mi potrzebny pilot). Musi być dostępny w wersji SMD, jak najmniejszy i oczywiście tani.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 6487268
    daduszeryf
    Poziom 28  
    Ocena: 212
    Cześć.Tutaj masz gotowe płytki PCB i Kity.http://sklep.avt.pl/p/pl/2367/uniwersalny+nadajnik+rc5sirc+-+zestaw+do+samodzielnego+montazu.html
  • REKLAMA
  • #3 6487272
    mirekk36
    Poziom 42  
    Ocena: 2289
    skoro piszesz w dziale mikrokontrolery to chcesz to zrobić sam na procku?

jeśli tak to zajrzyj sobie np tutaj - jak wsam raz coś dla ciebie

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1139494.html

no chyba, że wolisz gotowy układ, to tak jak wspominał przedpiśca - jakiś sklep AVT itp
  • #4 6487299
    petro_m
    Poziom 12  
    Chodzi mi bardziej o wybór samego układu (gotowego)
    Układ do samodzielnego montażu raczej nie wchodzi w grę bo i tam muszę wykonać PCB pasującą pod moją obudowę
    Prosił bym o doradzenie jaki wybrać, pilota projektuję pierwszy raz i nie chciał bym wybrać układu jakiegoś kiepskiego.
  • #5 6487593
    mirekk36
    Poziom 42  
    petro_m -> przecież w tym linku który ci podałem nie ma mowy o jakimś układzie do samodzielnego montażu!

więc o co tobie chodzi? skoro nie u układ do samodzielnego montażu ani o pomysł na układ do samodzielnego wykonania
  • REKLAMA
  • #6 6487716
    petro_m
    Poziom 12  
    Może trochę nie jasno napisałem Przepraszam

Po prostu przyszedł do mnie facet powiedział ,, zrób mi pilota na 4 przyciski z układem działającym w RC5 i tu masz pudełko w którym masz się zmieścić "
    I nie ma być to żaden atmel tylko układ do pilotów do którego ściągnę sobie aplikacje i zrobię pilota

Więc chodzi mi o doradzenie dobrego taniego scalaka w smd (takiego do którego nie trzeba pisać programu) nie mam doświadczenia w tym temacie i dla tego proszę o poradzenie mi jakiego wybrać.

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za niezrozumiały tekst.
  • Pomocny post
    #7 6487867
    mirekk36
    Poziom 42  
    no teraz to już jasno ;) .... poszukaj sobie scalaków Philipsa .... ich symbole do nadajników i odbiorników RC5 zaczynają się od SAA ... teraz nie pamiętam konkretnie tych typów
  • REKLAMA
  • #9 6487991
    petro_m
    Poziom 12  
    No oto mi chodziło
    teraz wiem szukać
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje małego i taniego nadajnika zdalnego sterowania w standardzie RC5 na 4 przyciski, wykonanego w technologii SMD. Interesuje go gotowy układ scalony, niewymagający programowania (nie mikrokontroler). W odpowiedziach zasugerowano układy scalone firmy Philips z serii SAA. Wskazano konkretnie model SAA3010 jako zintegrowany nadajnik RC5.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA