logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes A-klasa w169 CDI 2005r - jakie odcięcie silnika

robofix100 08 Maj 2009 21:43 5412 7
  • #1 6507417
    robofix100
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam.
    Zamontowałem alarm do Mercedesa A160 (W169) 2005 rok, z silnikiem CDI. Wszystko poszło OK, jednak nie mogłem namierzyć żadnego obwodu do unieruchomienia silnika. Przeciąłem kilka przewodów różowo czerwonych, łącznie z tym przy stacyjce, niestety nic nie zadziałało. Zapewne ktoś robił takie auto - byłbym wdzięczny za pomoc
  • #2 6508161
    Spacewalker
    Poziom 33  
    Ocena: 551
    Na filmach zawsze mówia - tnij czerwony ;)
    Mozesz sobie odciąc kabel od czujnika połozenia wału korbowego i juz nie odpalisz
  • #3 6510041
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 6510774
    robofix100
    Poziom 12  
    norbert.s. napisał:
    Również sterownik silnika, sterowanie rozrusznikiem...

Sterownik w komorze silnika, mniemam że przewód jakiś grubszy fioletowy.
    Potrzebuję pewnej odpowiedzi, bo samochód wróci specjalnie na podłączenie tego odcięcia i nie chciałbym eksperymentować przy kliencie
  • Pomocny post
    #5 6511282
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 6518227
    robofix100
    Poziom 12  
    Dzięki za pomoc. Taka informacja mi wystarczy
  • #7 8498352
    lucastg
    Poziom 14  
    Kolego robofix100 możesz podać rozpiskę przewodów do podłączenia alarmu , bo znajomi mnie prosili o zainstalowanie alarmu i szukam materiałów i przewodów do których sie należy podłączyć , bede bardzo wdzięczny za pomoc , lub jezeli masz jakiś gotowy opis to na priv .
  • #8 8501642
    robofix100
    Poziom 12  
    Poszło na priva.
    Można się jeszcze wesprzeć schematami SEO lub Tytana.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem podłączenia odcięcia silnika w Mercedesie A160 W169 z 2005 roku, wyposażonym w silnik CDI, podczas montażu alarmu. Próby przecięcia przewodów różowo-czerwonych, w tym przy stacyjce, nie przyniosły efektu. Sugerowano odcięcie sygnału z czujnika położenia wału korbowego lub ingerencję w sterownik silnika oraz sterowanie rozrusznikiem. Wskazano, że w komorze silnika znajduje się sterownik, a do odcięcia rozrusznika można wykorzystać przewód fioletowo-biały, dostępny przy akumulatorze. Informacja ta została potwierdzona jako wystarczająca do wykonania odcięcia silnika bez eksperymentów. Dodatkowo zasugerowano korzystanie ze schematów SEO lub Tytana dla dokładnej identyfikacji przewodów do podłączenia alarmu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA