logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Cordoba 2006r - Wtyczka przepływki intercooler'a

gebak 12 Maj 2009 21:18 1433 2
REKLAMA
  • #1 6522557
    gebak
    Poziom 10  
    Witam!

Potrzebuję informacji na temat podłączenia kabli do wtyczki od przepływomierza (nr 0281 002 399), który znajduje się w intercoolerze Valeo 6Q0 145 804A, ponieważ w mojej Cordobie 1,4 TDI (80KM) 2006r. zostały się tylko cztery kabelki (wynik kolizji) i nie wiem jak to połączyć :/ Wtyczkę (4pinową) już zdobyłem, lecz nie wiem w jakiej kolejności podłączyć kabelki (w które miejsca we wtyczce) żeby wszystko grało tak jak trzeba.
    Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i porady.
    Pozdrawiam
    Krzysiek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6522991
    mabos1
    Poziom 19  
    Ocena: 146
    gebak napisał:
    Witam!

Potrzebuję informacji na temat podłączenia kabli do wtyczki od przepływomierza (nr 0281 002 399), który znajduje się w intercoolerze Valeo 6Q0 145 804A, ponieważ w mojej Cordobie 1,4 TDI (80KM) 2006r. zostały się tylko cztery kabelki (wynik kolizji) i nie wiem jak to połączyć :/ Wtyczkę (4pinową) już zdobyłem, lecz nie wiem w jakiej kolejności podłączyć kabelki (w które miejsca we wtyczce) żeby wszystko grało tak jak trzeba.
    Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i porady.
    Pozdrawiam
    Krzysiek

W intercoolerze to raczej bedziesz miał zamontowany czujnik ciśnienia doładowania a nie przepływomierz powietrza który znajduje sie zaraz za filtrem powietrza (przed turbiną)
    Co do kolejności przewodów czujnika cisnienia:
    Pin nr. 1 we wtyczce kolor brązowy/czarny - do sterownika na pin T121/52
    Pin nr. 2 we wtyczce kolor niebieski/czarny - do sterownika na pin T121/73
    Pin nr. 3 we wtyczce kolor rozowy/czerwony - do sterownika na pin T121/31
    Pin nr. 4 we wtyczce kolor czarny - do sterownika na pin T121/71
  • #3 6523120
    gebak
    Poziom 10  
    mabos1 tak jak mówisz czujnik ciśnienia doładowania ( nie jestem zawodowym mechanikiem tylko "samoukiem" - hobbystą;) :D i w moją wypowiedź oczywiście wkradła się pomyłka, ale bardzo dziękuję Ci Kolego za bardzo wielką i ważną jak dla mnie poradę!.
    Pozdrowionka!
REKLAMA