Witam...
Mam do zbudowania sterownik bramy przesuwnej tylko mam problem z zaprogramowaniem procesora (attiny2313)
Mam nadzieje że znajdzie się ktoś kto mi pomoże
Układ musiał by mieć 4 wejścia i trzy wyjścia.
1.Wejście do krańcówki (zamknięta brama)
2. Wejście do krańcówki (brama otwarta)
3. Wejście sygnału z pilota (Brama ma trzy funkcje lewo,stop,prawo) czyli jedno wejście zmieniające za każdym razem inna funkcje
4. Wejście fotokomórki (czyli jak na wejściu jest 1 to układ działa normalnie, ale jeżeli 0 to staje w miejscu na obu wyjściach stan 0)
Wyjścia
1,2. dwa wyjścia do przekaźników (obracanie silnika w lewo w prawo)
3.(opcjonalnie miganie diody jako sygnał pracy układu)
Bardzo was proszę o pomoc... naprawdę mi na tym zależy. "pomógł" + 100pk na pewno dostaniecie. Na wszystkie pytania odpowiem jak najszybciej.
Mam do zbudowania sterownik bramy przesuwnej tylko mam problem z zaprogramowaniem procesora (attiny2313)
Mam nadzieje że znajdzie się ktoś kto mi pomoże
Układ musiał by mieć 4 wejścia i trzy wyjścia.
1.Wejście do krańcówki (zamknięta brama)
2. Wejście do krańcówki (brama otwarta)
3. Wejście sygnału z pilota (Brama ma trzy funkcje lewo,stop,prawo) czyli jedno wejście zmieniające za każdym razem inna funkcje
4. Wejście fotokomórki (czyli jak na wejściu jest 1 to układ działa normalnie, ale jeżeli 0 to staje w miejscu na obu wyjściach stan 0)
Wyjścia
1,2. dwa wyjścia do przekaźników (obracanie silnika w lewo w prawo)
3.(opcjonalnie miganie diody jako sygnał pracy układu)
Bardzo was proszę o pomoc... naprawdę mi na tym zależy. "pomógł" + 100pk na pewno dostaniecie. Na wszystkie pytania odpowiem jak najszybciej.