logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Manta nawigacja – brak map po częściowym formacie, jak przywrócić lub wgrać nowe?

mardoris 02 Cze 2009 20:15 5270 10
REKLAMA
  • #1 6608208
    mardoris
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam! Mam problem.Próbowałem wgrać do mojej navi nową mapę i aby ją wgrać wymazałem częściowo pamięć .Zniknęła mapa pozostały dodatki i odbiornik gps.Mapa nie wyświetla się wcale.Nie mogę wgrać nowej mapy i nie mam też starej.Pomocy!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6609181
    mardoris
    Poziom 10  
    Manta GPS-060
  • REKLAMA
  • #4 6609326
    dr777
    Poziom 10  
    Link

w modelu 060 będzie analogicznie jak w tym opisie ..... przynajmniej ja kiedyś 060 robiłem korzystając z tej strony
  • #5 6609507
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    Można również odblokować poprzez utworzenie katalogu mapamap30 i w tym pliku aplikacji mapamap3.exe (pod ten plik dołączamy np explorera pod WinCE), można także skorzystać z edytora rejestru takiego jak CeRegEdit i wyedytować klucz HKLM\Init\Launch98 nadając mu wartość explorer.exe.
  • #6 6612749
    mardoris
    Poziom 10  
    Dzięki za podpowiedź.Navi już odblokowałem dzięki poniższemu linkowi i mam teraz windowsa jak w kompie tylko brak mi mapy.Nie wiem jak ją wgrać i jaka jest aktualnie najlepsza mapa Polski lub Europy?
  • #7 6614057
    dr777
    Poziom 10  
    na chwilę obecną ja chwalę automape 5.5.1(ale przyznaję że europy nie sprawdzałem :P ) ... proponuję poszukać na torrentach ;)
  • REKLAMA
  • #8 8195179
    Ra_V87
    Poziom 11  
    witam odblokowałem swoją mante 060 bez ingerencji w oprogramowanie czyli za pomocą karty sd , po uruchomieniu manty pojawia się windows ,chciałbym to zmienić żeby odrazu uruchamiała się nawigacja która znajduje się na karcie sd przez autostart żeby nie trzeba było szukać po karcie czy pulpicie skrótu do nawigacji z karty, czy jest na to jakiś sposób ??? ogólnie chodzi o autostart mapy znajdującej się na karcie SD
    dziękuje bardzo za odpowiedz
    pozdrawiam
  • #9 8201901
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1004
    Plik wykonywalny na karcie musi byc w katalogu glownym (czyli nie-w-folderze) i miec nazwe Autorunce.exe - Koala, popraw mnie, jesli sie myle co do tego modelu.
  • #11 8202022
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1004
    A slyszales kiedys o Google ? ;) Albo o Wikipedii ? ;) Nie zadawaj tego typu pytan - to nie miejsce by wyjasniac takie pojecia.

Masz z reszta napisane wyraznie: Autorunce.exe - to jest wlasnie wykonywalny. Uruchomi sie zwykle sam, po wlozeniu karty. Moze to byc np. plik CeDesktop.exe ze zmieniona nazwa - zamiescilem go na Forum - znajdziesz.

Jesli nie rozumiesz tego co napisalem, wroc prosze na poczatek tego listu.
    Jesli nadal nie rozumiesz, siegnij do podanych zrodel.
    Jesli nadal nie rozumiesz, chetnie odpowiem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w odzyskaniu lub wgraniu map na nawigację Manta GPS-060 po przypadkowym usunięciu plików map podczas próby aktualizacji. Po odblokowaniu urządzenia uzyskano dostęp do systemu Windows CE. Zapytano o rekomendacje map dla Polski/Europy (zasugerowano AutoMapę 5.5.1). Później w dyskusji pojawiło się pytanie o konfigurację autostartu programu nawigacyjnego z karty SD na tym modelu Manta, na co wskazano umieszczenie pliku wykonywalnego o nazwie Autorunce.exe w katalogu głównym karty SD.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA