logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MANTA GPS 070 - instalacja AutoMapa nie działa po aktualizacji MapyMap

gorti1 13 Cze 2009 14:18 20815 4
REKLAMA
  • #1 6650605
    gorti1
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam
    Prosze o pomoc w takiej sprawie kupiłem GPS MANTA 070 z MAPAMAP EASY w dniu wczorajszym zaintalowałem na nim nową mapę AUTOMAPA zgodnie z tym jak pisał jeden z użytkowników tego forum treść poniżej
    "Witam.
    Jeżeli chodzi o MapeMap, która jest wgrana do Manty fabrycznie to wystarczy pobrać nowa wersję ze strony producenta i zainstalować, podając klucz (przesłany e-mailem) oraz nr urządzenia (który znajduje się w zakładce Nawigacja>ustawienia>MapaMap INFO (na dole strony)), potem reset i gotowe. Jeśli natomiast chodzi o np. Automapę, to trzeba pobrać program Microsoft ActiveSync, po jego zainstalowaniu, uruchomić, podpiąć Mantę, z włożoną kartą SD co najmniej 2 GB, do USB (jeśli program sam nie znajdzie GPS to uruchomić go manualnie), po nawiązaniu łączności uruchomić instalację Automapy i wskazać gdzie ma być zainstalowana (na karcie SD w Mancie), instalacja taka potrwa niestety parę godzin (najlepiej mieś czytnik kart wbudowany w kompa lub podpięty do USB będzie zdecydowanie szybciej). Po zakończeniu instalacji reset Manty, ponowne odpalamy Mantę, uruchomienie Microsoft ActiveSync, po jego uruchomieniu>eksploruj>otwieramy katalog>SDMMC (naszą kartę pamięci) klikamy prawym przyciskiem myszy i tworzymy nowy FOLDER Explorer.exe, reset i Manta się odpali zamiast z pierwotnym ekranem z nowym, klikamy na pulpicie na urządzenie przenośne (PDA czy jak tam je nazwiemy) i reszta jak w Windowsie. Opisany sposób odbywa si ę bez zdejmowania blokady, po wyjęciu karty SD Manta odpali się po staremu (tylko mnie się zdarzyło, że po wyjęciu karty i ponownym włożeniu że zniknął folder Explorer.exe ale wystarczy uruchomić Microsoft ActiveSync i ponownie go utworzyć w folderze SDMMC.
    Powodzenia"

Wszystko jest ok wchdząc tak jak w windowsie i klikając ikonkę AUTOMAPY ona sie uruchamioa ale to troche tak naokoło a ja chce aby pojawiało sie to wcześniejsze menu w którym było do wyboru NAWIGACJA, GPS oraz DODATKI i po kliknieciu ktoregoś z pól przełączał mnie do mapy czy gps-u czy do dodatków w których były gry odtwarzacz MP3 idt.

Czy jest możliwoś zrobienia tak aby pojawialo sie to meni ale po naciśnięciu nawigacji łaczyło z nową mapą (AUTO MAPA) a nie ze starą MAPAMAP ( tak nawiasem to ta stara przestała mi działać i krzyczy aby zainstalować mapę - nie wiem dlaczego)
    Jak ktoś może mi pomóc to bardzo proszę.

Gorti
  • REKLAMA
  • #2 6652837
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Istnieje możliwość jak najbardziej -> wyjmij kartę SD i odpali poprzednie menu

Dodano po 2 [minuty]:

A co do Automapy pod przyciskiem nawigacja masz dwie opcje: podmień katalog startowy AM na taki jak miała Mapamap (zmień nazwę katalogu i programu) lub wrzuć skrypt przekierowujący na AM na karcie.
  • REKLAMA
  • #3 6658560
    piotr_u0
    Poziom 11  
    Witam.
    Obawiam sie że może być z tym problem bo MapaMap, wg mojej wiedzy jest zainstalowana w pamięci samej Manty, natomiast AutoMapa na karcie SD. Znając Windowsa :) to chyba ciężko będzie uruchomić program będący na dysku, powiedzmy, "D" analogicznym programem będącym na dysku "C". Ale być może się mylę.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 6743203
    robak26
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Oczywiście ,że się mylisz.
    Zrób tak jak w opisie wyżej.
    Plik wceAm zmień na MapaMap3.
    Pozdrawiam.
  • #5 6895358
    MarcinP
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Witam
    Wgrałem aktualizacje ale do pamięci manty gps070 i zaczeła sie wieszać jak głupia co 5 min jak wrócić do poprzedniej wersji?

Pozdrawiam
    Marcin
REKLAMA