Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak prawidłowo wymienić pół oś w Fiat 126 p

steyr 03 Jun 2009 16:27 13573 11
    steyr
    Level 12  
    Witam,orientuje sie ktoś jak sie demontuje półosie w temacie jak wyzej? podejrzewam ze wymiana zabieraka na długo niestarczy,frez na półosi bedzie juz skonczony,po konstrukcji skrzyni z zewnatrz sadze ze takie łatwe to nie bedzie i pewnie trzeba bedzie rozbierac mechanizm różnicowy:?: pozdrawiam
    zmianowy
    Level 17  
    Tak jak napisał bizon_126 i sam się obawiałeś to trzeba bo wyjście półosi blokują "kamienie".
    Mechanizm różnicowy musi być rozebrany :|.
    steyr
    Level 12  
    no tak cos myslalem z tymi kamieniami bedzie niehallo,a rozbierac sie mi niewidzi mechanizmu bo trzeba ustawiac luzy na mechanizmie jak sie niemyle, lepiej wyjdzie uzywke kupic o ile sie bedzie tego malucha oplacac robic,wkoncu ma 27lat:cry:
    markus15021959
    Level 16  
    Tak jak napisał kolega Zmianowy : trzeba wyjac skrzynie ,spuscic olej ze skrzyni i rozebrac ja tzn. sciagnac obudowe przekladni głownej, wyjac roznicowy i rozkrecic go . Zwrocic uwage czy sworznie polosi sa zamocowane na trwale w polosi napedowej.
    steyr
    Level 12  
    nie no jak trzeba skrzynie wyciagac i rozbierac to juz lepiej wyjdzie kupic uzywke na złomie w "miare" dobrymi półosiami.ale dzieki za info
    balonika3
    Level 37  
    steyr wrote:
    nie no jak trzeba skrzynie wyciagac i rozbierac to juz lepiej wyjdzie kupic uzywke na złomie w "miare" dobrymi półosiami.ale dzieki za info
    Półośki mogą być dobre, ale w środku miazga. Możesz sie naciąć.
    steyr
    Level 12  
    skrzynie mam juz nagrana z 98r:D
    galaxy_938
    Level 24  
    Bardzo prosty zabieg. Mi to zajęło ± 3h z wyjęciem i włożeniem skrzyni.

Pozdrawiam ;)