logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jetta II 1.3 benzyna - nierówne obroty i lampka ładowania, alternator?

mackbeth 13 Maj 2004 18:57 1160 2
REKLAMA
  • #1 639656
    mackbeth
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    na wolnych obrotach strasznie nierówno chodzi nie wiem co jest grane. Zamontowałem nowe świece i n icv nie pomaga. Co to moze być???
    I jeszcze jeden problem- czasami zapala się lampka ładowania na wolnych obrotach i jednopcześnie coś pod maską gruchocze, ale nie jestem pewien co, moze alternator. Co to może być?? łożyska czy cały alternator do wymiany???
    Jeszcze jedno pytanie- gdzie można znaleźć obrotomierz do Jetty, ale taki gdzie nie ma wskaźnika paliwa, bo ja chcwe zamontować tgo zamiast zegarka który mam.
    Dzięki z góry za porady
    maciej
  • REKLAMA
  • #2 643038
    MesserW
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    a jak sie lampka zapala to czasem po prostu obroty nie spadaja ponizej dolnej granicy ladowania, czemu towarzysza zazwyczaj intensywne wstrzast silnika a co za tym idzie gruchotanie wsyztskiego co jest choc troszke luzne?
    moze byc zaplon nie taki jak trzeba. sprobuj wykrecic swiece czy czasem ci ich nie zalewa. aa i jeszcze warto sprawdzic szczelnosc dolotu bo to samochod juz niemlody pewnie. u mnie w hondzie zaduszal sie na jalowych bo zaworek podcisnienia do serwa przepuszczal
  • #3 657642
    mackbeth
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Masz racje, coś takiego się dzieje. Silnik się trzęsie i wszystko inne. Masz na myśli dolot paliwa?? a co z tym podciśnieniem?Bo ja nie mam tak naprawdę pojęcia jak ten silnik u mnie działa, a samochód rzeczywisci 91 rocznik Sczerze mówiąc nie mam pojęcia gdzie to u mnie jest bo nie mam żadnej instrukcji, i zlokalizowanie a nie mówiąć już o naptrawieniu może sprawić problem, po drugie to samochóed ojca i on twierdzi że jest wszystko w porządku ale dzięki za rade coś pokombinuje lub przynajmniej powiem jakiemu mechanikowi co ma sprawdzić. Co do zapłonu- nie wiem, bo komputer nie ma złącza diagnostycznego :(
    jeszcze raz dzięki za rade
    Pozdrawiam
    Maciej
REKLAMA