logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak zasilania na zaworze elektropneumatycznym skrzyni biegów DAF 95 XF '99

Siekier81 05 Cze 2009 18:49 4187 6
REKLAMA
  • #1 6620093
    Siekier81
    Poziom 17  
    Ocena: 175
    panowie mam problem z zaworem elektropneumatycznym na skrzyni bieg ow który steruje powietrzem na lewarek.nie mam plusa na kostce.masa jest bo sprawdziłem.moje pytanie skąd ten plus wychodzi i czy powinien pojawiać się po zapłonie.z góry dziękuje za podpowiedzi.jest to daf z 99r.o ile się nie mylę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6622543
    Siekier81
    Poziom 17  
    a jeszcze jak byś podpowiedział gdzie te sterowniki siedzą to byłbym spokojniejszy.
  • #4 6622828
    stesiek
    Poziom 13  
    Ocena: 36
    zprawej strony przed nogami pasażera w konsoli, zanim zaczniesz grzebać przy sterownikach sprawdż wiązke (przewodu możesz oczytać przy elekrozaworze)dokładnie bezpieczniki przekażnik G420 jeśli wystepuje drugi elekrozawór okolicy skrzyni biegów z lewej strony.
    Powodzenia
  • REKLAMA
  • #5 6624980
    Siekier81
    Poziom 17  
    witam ponownie.przysiadłem dziś do tematu i tak.jak podam prądowy na krótko na zawór to lewarek sztywnieje i nie można wrzucić wstecznego.jak odłączę plusa to wszystko jest ok wszystkie biegi wchodzą.przejście kabli od zaworka do modułu ctu ok.mam pytanie czy ten zaworek pełni funkcję zabezpieczenia skrzyni żeby nie wrzucić wstecznego w czasie jazdy?
  • REKLAMA
  • #7 6798897
    Siekier81
    Poziom 17  
    panowie temat uznaję za zamknięty.wypiąłem kostkę z elektrozaworu i z głowy.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje schematu elektryki stacyjki oraz pomocy w diagnostyce braku iskry w skuterze Piaggio z częściami tuningowymi Malossi. Problem dotyczy pomieszanego okablowania w okolicy stacyjki (4 przewody: czerwony, zielony, biały, czarny). Skuter nie odpala z kopstartera i nie ma iskry. Zasugerowano odłączenie okrągłej kostki wiązki przewodów statora, aby wyeliminować obwód gaszenia stacyjki i sprawdzić, czy pojawi się iskra. Jako potencjalne przyczyny braku iskry wskazano uszkodzony cewkomoduł, zwarcia w instalacji lub uszkodzoną cewkę zasilającą/impulsator statora. Użytkownik przedstawił pomiary napięć i rezystancji na przewodach statora i modułu zapłonowego, sugerujące możliwe uszkodzenie modułu lub impulsatora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA