logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DMDE - Jak odzyskać uszkodzone pliki QuickTime z dysku?

viptv.pl 07 Cze 2009 02:27 2181 7
REKLAMA
  • #1 6625522
    viptv.pl
    Poziom 10  
    Próbowałem odzyskać z dysku najbardziej potrzebne pliki, byly to 2 animacje w Quicktime skompresowane Animation Quality best.

po 8godzinnym przeszukiwaniu dysku DMDE pokazał częściowa strukturę katalogów, pliki wydawało się ze da się odzyskać, jednak w niczym nie da się ich otworzyć.

screeny:
  • REKLAMA
  • #2 6626562
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 414
    A co było powodem ,że kolega musiał odzyskiwać dane ? . Proszę opisać całe zdarzenie a nie tylko wynik kolegi prób.
  • REKLAMA
  • #3 6626994
    viptv.pl
    Poziom 10  
    Sytuacja wyglądała tak: Pracujacy dysk na FireWire fat32 500gb, odpiolem bez wymontowywania, po ponowym podloczeniu dysk widziany byl w systemie jako pusty. rzecz działa sie na maku.
    Włączyłem sprawdzanie dysku, nic nie pomogło dalej dysk widziany jako pusty. Po podłączeniu do Xp na dysku widac partycje fat 32 z pustym dyskiem.

Najchętniej przywrócił bym poprzednia partycje tak abym widział pliki i mógł z nich korzystać, jednak nie udalo mi sie tego dokonać (próbowałem testDiskiem)

Wiec próbuje przywrócic najbardziej mi poprzednie pliki, niestety sa to quickTime i wszystkie są uszkodzone po przywróceniu. Co robic? Pomocy.

• REKLAMA
  • #4 6627344
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 414
    z jakiego systemu plików kolega przywraca pliki na jaki ? (DMDE obsługuje tylko NTFS i FAT)
  • #5 6627355
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    viptv.pl napisał:
    Sytuacja wyglądała tak: Pracujacy dysk na FireWire fat32 500gb, odpiolem bez wymontowywania, po ponowym podloczeniu dysk widziany byl w systemie jako pusty. rzecz działa sie na maku.
    Włączyłem sprawdzanie dysku, nic nie pomogło dalej dysk widziany jako pusty. Po podłączeniu do Xp na dysku widac partycje fat 32 z pustym dyskiem.
  • REKLAMA
  • #6 6627497
    viptv.pl
    Poziom 10  
    migol21 napisał:
    z jakiego systemu plików kolega przywraca pliki na jaki ? (DMDE obsługuje tylko NTFS i FAT)

Przywracalem z tego po lewej na ten po prawej.
    ten sam system plików. ;/

ale czy moze miec to znaczenie ze system dziala na dysku NTFS?

PS:Przywrócony inny mniejszy plik QuickTima, z innego katalogu, podobnie nie da sie go otworzyc

http://odsiebie.com/pokaz/3376076---0987.html
  • #7 6633037
    andrzejlisek
    Poziom 32  
    Ocena: 707
    viptv.pl napisał:
    ale czy moze miec to znaczenie ze system dziala na dysku NTFS?

System plików, na którym jest system Windows w komputerze, w którym odzyskujemy dane oraz system plików na partycji, na której chcemy zapisać odzyskiwane dane nie jest istotny.

Czy po nieprawidłowym odłączeniu dysku pojawił się komunikat "opóźniony zapis nie powiódł się" (niekoniecznie od razu)?
  • #8 6633657
    viptv.pl
    Poziom 10  
    nie bylo takie komunikatu, tylko info ,ze: nieprawidlowo odłączony dysk

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik doświadczył problemu z dyskiem 500GB formatowanym w FAT32, podłączonym przez FireWire do komputera Mac. Po nieprawidłowym odłączeniu dysk przestał być widoczny w systemie jako zawierający dane i wyświetlał się jako pusty. Próba przywrócenia struktury partycji narzędziem TestDisk nie powiodła się. Użycie oprogramowania DMDE do odzyskania plików, w szczególności animacji QuickTime skompresowanych jako Animation Quality best, skutkowało odzyskaniem plików w stanie uszkodzonym, niemożliwym do otwarcia. Odzyskiwanie było wykonywane z partycji FAT32 na partycję FAT32. System operacyjny (Windows XP) na komputerze, z którego przeprowadzano odzyskiwanie, pracował na partycji NTFS, co zgodnie z dyskusją nie miało znaczenia dla procesu odzyskiwania. Podczas nieprawidłowego odłączenia dysku nie pojawił się komunikat o błędzie opóźnionego zapisu, a jedynie informacja o nieprawidłowym odłączeniu. Problem uszkodzenia odzyskanych plików QuickTime pozostał nierozwiązany w ramach dyskusji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA