logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z partycji po błędzie Ghosta na dysku Dell?

rgniad 16 Cze 2009 08:59 1109 2
REKLAMA
  • #1 6662065
    rgniad
    Poziom 2  
    Witam Wszystkich!

Jak w temacie, dorwalem większy dysk więc chcialem zgrabnie i szybko przenieść wszystki dane ze starego dysku na nowy. Jednak podczas procesu kopiowania Ghostem pojawił się jakis błąd po którym mój dysk źrodłowy jak się okazało utracił dostęp do partycji d z danymi.
    System sprawnie odpala się z partycji c, ale jest tam tez ukryta partycja narzędziowa od Della która chyba też padła - ale na niej mi akurat aż tak nie zalezy jak na tej z danymi.

Wiem że wątek był juz nie raz poruszany na forum jednak nie wiem na które sektory dysku mam zwrócic uwagę.
    Zgodnie z wczesniejszymi przykładami ściągnałem DMDE i zgrałem sektory 0-100 ktore podrzucam w załączniku.

Proszę o pomoc i nakierowanie na odtworzenie tablicy partycji.
    Załączniki:
    • 0_100.bin (50 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 6666694
    rgniad
    Poziom 2  
    Dziękuję za zainteresowanie

W sumie nie wiem jakie to ma znaczenie której wersji użyłem ale Ghost był uruchamiany z plytki HirensBoot 9.5, nie pamiętam dokładnie która tam jest wersja Ghosta.
    Moderowany przez gsm_virus:

Proszę zapamiętać jedno - na forum piratom nie pomagamy.

Niemniej jednak tegoż samego Ghosta użyłem ponownie juz po rozjechaniu mojego dysku żeby przekopiowac inny i wszystko poszło bezproblemowo.

Jedyne czego nie mogę tu zrozumiec to czemu Ghost podczas robienia kopi mojego dysku uszkodził źródło danych. Rozumiem żeby utworzony mirror był walnięty ale żeby zmodyfikowac źródło podczas kopiowania to niepojęte.

Dane na partycji cały czas są, tyle że nie ma do nich dostępu. Dlatego nie chciałem bawić się w programy odzyskujące dane tylko próbować odbudowania tablicy partycji, chociaz wiem że wybrałem bardziej karkołomną i niebezpieczną ścieżkę. Ale śledząc poprzednie tematy wywnioskowałem że sztuczka mimo iż skomplikowana jest jak najbardziej możliwa.
REKLAMA