logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Becker Grand-Prix - ścisza się po 10-20s, brak reakcji na głośność

wojtek645 17 Maj 2004 19:29 2314 6
REKLAMA
  • #1 645928
    wojtek645
    Poziom 11  
    mam radio jak w temacie problem z nim polega na tym że po załączeniu gra przez chwilę 10-20s a następnie się zciszy do miniuum.Na wyświetlaczu wszystko ok można zmieniać stację regulować tony niema żadnej reakcji na przyciski regulacji głośności po wyłączeniu i załączeniu sytuacja się powtarza tzn. zaczyna grać przez 10-20s ...itd pomocy
  • REKLAMA
  • #2 645956
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    Jaki model BExxxx.
  • REKLAMA
  • #3 652881
    wojtek645
    Poziom 11  
    to był BE1319 radyjko już naprawiłem uszkodzony okazał się TDA7300
    dzięki za zainteresowanie!
  • REKLAMA
  • #4 4715482
    Kamyk1986
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    a ja mam pytanie...na jakiej zasadzie dziala podswietlenie w tych radiach? ono sie podswietla dopiero po zapaleniu swiatel czy powinno odrazu swiecic? jezeli odrazu to kroty pin jest za to odpowiedzialny
    Pozdrawiam:)
  • REKLAMA
  • #5 4715513
    djlj24
    Spec od car audio
    Podświelenie jest na osobnym styku. Jeżeli radio jest wyłączone a podasz podświetlenie to świeci się tylko włącznik (czyli klawisz EIN lub ON) a jak włączysz radio to podświetla się całość. Można założyć pętlę z wyjścia sterującym anteną na wejście podświetlenia i wtedy będzie się całe zaświecać po włączeniu i nie będzie podświetlać włącznika po wyłączeniu.
  • #6 4715852
    Kamyk1986
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    aha... a wiesz moze ktore to sa piny?bo mi swieci tylko klawisz ON a jak zalacze radio to nic nie podswietla. w poprzednim bylo ze jak zapalilem swiatla to swiecilo tez radio. a tutaj lipa:(
  • #7 4717850
    djlj24
    Spec od car audio
    W złączu zasilania są 4 kołki. Jeden niżej jest to masa. Ten środkowy z tych co są wyżej to podświetlenie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył radia Becker Grand-Prix, które po włączeniu grało przez 10-20 sekund, a następnie automatycznie ściszało się do minimum i nie reagowało na regulację głośności. Wyświetlacz działał poprawnie, można było zmieniać stacje i regulować tony, jednak przyciski głośności były nieskuteczne. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu problem się powtarzał. Przyczyną usterki okazał się uszkodzony układ scalony TDA7300. Dodatkowo w dyskusji poruszono temat podświetlenia w radiu Becker, które jest sterowane osobnym pinem w złączu zasilania. Podświetlenie klawisza ON świeci się niezależnie, natomiast pełne podświetlenie radia aktywuje się po włączeniu urządzenia. Pin odpowiedzialny za podświetlenie znajduje się w złączu zasilania i jest to środkowy z czterech kołków, masa jest na najniższym pinie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA