Witam
Mam mały problem którego od dłuższego czasu nie mogę rozgryźć.
Posiadam sterownik Siemens S7-200 CPU 212. Ma on port komunikacyjny RS485. Znalazłem w sieci rozpiskę pinów w gnieździe komunikacyjnym i wygląda on następująco:
1 Nie podłączony
2 24V masa (RS-485 masa logiczna)
3 Sygnał B (RxD/TxD+)
4 RTS (poziom TTL)
5 Nie podłączone
6 Nie podłączone
7 24V zasilanie
8 Sygnał A (RxD/TxD )
9 Wybór protokołu
Chciałbym bezpośrednio to gniazda komunikacyjnego podłączyć czytnik kodów kreskowych Hunter H-3010 który również posiada port komunikacyjny RS485. Rozpiska portu wygląda następująco:
1 Not Con.
2 IO-A input/output
3 IO-B input/output
4 Not Con.
5 GND
6 Not Con.
7 Reserved
8 Reserved
Chce zrobić kabel który prześle mi w kodzie ASCII informację z czytnika kodu, do sterownika. Program do obsługi portu w sterowniku w celu odebrania danych w formacie ASCII pobrałem ze strony Siemensa.
Może ktoś z wie jak połączyć ze sobą piny tak żebym mógł przesyłać dane z czytnika do sterownika. Kombinowałem na różne sposoby, ale pomysłów już mi brakuje.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za jakąkolwiek podpowiedź.
Mam mały problem którego od dłuższego czasu nie mogę rozgryźć.
Posiadam sterownik Siemens S7-200 CPU 212. Ma on port komunikacyjny RS485. Znalazłem w sieci rozpiskę pinów w gnieździe komunikacyjnym i wygląda on następująco:
1 Nie podłączony
2 24V masa (RS-485 masa logiczna)
3 Sygnał B (RxD/TxD+)
4 RTS (poziom TTL)
5 Nie podłączone
6 Nie podłączone
7 24V zasilanie
8 Sygnał A (RxD/TxD )
9 Wybór protokołu
Chciałbym bezpośrednio to gniazda komunikacyjnego podłączyć czytnik kodów kreskowych Hunter H-3010 który również posiada port komunikacyjny RS485. Rozpiska portu wygląda następująco:
1 Not Con.
2 IO-A input/output
3 IO-B input/output
4 Not Con.
5 GND
6 Not Con.
7 Reserved
8 Reserved
Chce zrobić kabel który prześle mi w kodzie ASCII informację z czytnika kodu, do sterownika. Program do obsługi portu w sterowniku w celu odebrania danych w formacie ASCII pobrałem ze strony Siemensa.
Może ktoś z wie jak połączyć ze sobą piny tak żebym mógł przesyłać dane z czytnika do sterownika. Kombinowałem na różne sposoby, ale pomysłów już mi brakuje.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za jakąkolwiek podpowiedź.