logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw PHILIPS FW15- zakleszczony mechanizm-duży problem

jmomot 20 Maj 2004 15:19 914 0
REKLAMA
  • #1 650865
    jmomot
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Witam !!!

Do naprawy trafił mi się zestaw jak w temacie z zakleszczoną płytą i dalszymi czterema w magazynku. Zdemontowałem mechanizm i powyciągałem wszystkie płyty. Po złożeniu niestety mechanizm nie pracuje synchronicznie tj. zakleszcza tacki dodatkowo pokazuje, że są w nim płyty na pozycjach od 3 do 7 choć wszystkie usunąłem wcześniej. Czujniki oparte na mikrołącznikach sprawdziłem i działąją.
    W naprawie posługuję się dodatkiem DS17 jednak opis mechanizmu jest na bardzo niskim poziomie(brak algorytmów naprawy, porocedur serwisowych dot. montażu mechanizmu- są tylko schematy złożeniowe). Niestety nie mam do niego instrukcji serwisowej i dlatego poruszam się nieco po omacku i na "serwisowego nosa". Nie znalazłem żadnych znaczników i punktów do synchronizowania mechanizmu. Z mojej praktyki wydaje mi się, że tego typu mechanizm z dwoma silnikami funkcyjnymi nie powinien wymagać specjalnej procedury synchronizującej pracę. Czy wymagana dla tego sprzętu jest jakaś specjalna procedura serwisowa naprawy i synchronizacji mechanizmu CD która wymaga instrukcji serwisowej- może ktoś zna ten problem. Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam Jarek. Z-d RTV Zator
  • REKLAMA
REKLAMA