logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uruchomienie Vag K+CAN Commander 1.4 na Windows 98 - wskazówki?

jacok 04 Lip 2009 18:40 5654 12
REKLAMA
  • #1 6738781
    jacok
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    Witam kolegów, jak w temacie próbuje uruchomic ten kabel od kilku dni na win98 czy przerabiał juz ktos ten temat? poprosze o wskazówki i zgóry dziekuje !
  • REKLAMA
  • #2 6738944
    pudzianowski
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    Na jakim jesteś etapie prac nad uruchomieniem owego interface'u?
  • #3 6740200
    jacok
    Poziom 14  
    Wiec udało mi sie zainstalowac sterowniki FTDI i mam port USB-com2 .Przy starcie wyskakuje mi DOG INIT FAILED
  • REKLAMA
  • #4 6740309
    fil2006
    Poziom 27  
    Ocena: 395
    też mam i mi przestał działać ,na wtyczce pisze C.M.D cancommander
  • REKLAMA
  • #5 6740346
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 6741286
    jacok
    Poziom 14  
    pudzianowski napisał:
    Na jakim jesteś etapie prac nad uruchomieniem owego interface'u?
    Przy starcie wyskakuje mi DOG INIT FAILED pozniej cannot find device! this soft can be run in win xp plug in the device then press ok. nie mam juz pomysłów ustawiałem zgodnosc i tez nic nie pomaga! Dodam ze na xp sterowniki i program chodzi ok narazie na sucho bez polaczenia z autem( komp stacjonarny)
  • #7 6741322
    fil2006
    Poziom 27  
    Ocena: 395
    tu chyba chodzi o komandera panie mądrala owik nie o vaga ,ja mam w dupie tego mojego komandera i zwisa mi ze nie działa ,kupiłem na na test w Polsce i wiem ze tutaj joz nic nie kupie ,zreszta wyslalem meila do producenta i oryginały zaczynają sie od 1000 euro zaLEZY POD CO .
    u NAS I TAK KAZDY LECI NA CLONACH ,bo kraj biedny a i tak sie nie oplaca inwestowac w dziadostwo bo kiedy sie to zwroci ??

Moderowany przez Błażej:

14 dni urlopu od forum na uspokojenie nerwów i wyszorowanie języka szarym mydłem. Choć w tym przypadku, to raczej palców pumeksem. I ostrzeżenie za bluzgi.

• #8 6741379
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 6741394
    jacok
    Poziom 14  
    wrócmy panowie do tematu!
  • #10 6741416
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 6741419
    pudzianowski
    Poziom 28  
    Nie znam na takich sprzętach,ale mogę poradzić tak:napisz,jaki program używasz(pełną nazwę oraz wersję),dokładny symbol kabla i/lub jego zdjęcie.Do tego podaj,czy ten program masz ustawiony na port COM2,jeśli nie to na jaki?Ew. zamieść zrzuty ekranu
  • #12 6743860
    jacok
    Poziom 14  
    pudzianowski napisał:
    Nie znam na takich sprzętach,ale mogę poradzić tak:napisz,jaki program używasz(pełną nazwę oraz wersję),dokładny symbol kabla i/lub jego zdjęcie.Do tego podaj,czy ten program masz ustawiony na port COM2,jeśli nie to na jaki?Ew. zamieść zrzuty ekranu
    Wiec tak program Vag k+can commander 1.4 full ,interfejs otej samej nazwie na USB, do tego sterowniki które emuluja USB na com, zainstalowane poprawnie
  • #13 6743921
    pudzianowski
    Poziom 28  
    Mogę doradzić jedynie tak:sprawdź,czy w programie masz ustawiony port COM dokładnie ten,który jest emulowany.Może w programie jest ustawiony COM1,a Ty potrzebujesz COM2 (ten emulowany)?Więcej pomysłów już mi brak

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z uruchomieniem interfejsu Vag K+CAN Commander 1.4 na systemie Windows 98. Użytkownik zainstalował sterowniki FTDI, które emulują port USB jako COM2, jednak przy uruchomieniu programu pojawia się błąd "DOG INIT FAILED" oraz komunikat "cannot find device! this soft can be run in win xp plug in the device then press ok". Próby ustawienia zgodności systemowej nie przyniosły efektu. Program działa poprawnie na Windows XP bez podłączonego auta. Wskazano konieczność sprawdzenia, czy w programie ustawiony jest właściwy port COM odpowiadający emulowanemu przez sterowniki USB. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące oryginalności i kosztów interfejsów VAG oraz ich klonów, jednak nie wnoszące rozwiązań technicznych. Brak jednoznacznej metody uruchomienia Vag K+CAN Commander 1.4 na Windows 98, sugerowane jest użycie nowszego systemu operacyjnego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA