logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć alarm Proxima ZK w aucie? Szukam przycisku resetującego

kashel 23 Maj 2004 11:00 1855 5
  • #1 655165
    kashel
    Poziom 2  
    Witam!Mam problem z alarmem proximą ZK prawdopodobnie.
    kupiłem niedawno auto i coś sie stało z alarmem, sie włączył i niechce sie wyłączyć, nie reaguje na pilota, prawdopodobnie powinien być jakiś przycisk restartujący alarm ale niewiem gdzie on może być, poprzedni właściciel jest zdaleka i mówi ze nie pamięta bo alarm był montowany 2 lata temu. alarm teraz cały czasjest aktywny, migają kierunki, syrena sie włącza jak przekręce kluczyk. jakzdejme klemy i założe to alarm znowu wyje a po paru sekundach znowu migają kierunki i jest odcięty zapłon.
    Może ktoś wie gdzie mątuje sie ten przycisk albo którt to kabel?
    Mógłbym całkiem odciąć alarm, ale szkoda, a może da sie coś zrobić ?
    Pomóżcie mi rozszyfrować to :cry:
  • #2 655960
    piter75
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    trzeba zdobyc schemat podlaczenia centralki tego alarmu, pozniej jakos odnalezc ta centralke w samochodzie i odciac 2 kabelki idace do ukrytego przycisku resetujacego ten alarm i podlaczyc do nich swoj wlasny przycisk...
  • #3 656029
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 529
    A niewlaczyla ci sie funkcja antynapadu musisz dostac sie do centralki i od niej znalesc przeowdy do przycisku
  • #4 656268
    kashel
    Poziom 2  
    Możliwe że włączył mi sie antyalarm, niewiem . centralkę znalazłem ale niemogę zlokalizować tych kabelków od tego przycisku, może wiecie od których styków powinny odchodzić te kabelki do tego przycisku, to może wtedy znajde go?
  • #5 656565
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 529
    Wszystkie przewody wychodza ze srodka centralki wtyczka jest w srodku jak sie tam dostaniesz to mozesz zlikwidowac imobilizer dwa przewody dochodzace do przekaznika
  • #6 656613
    kashel
    Poziom 2  
    to już wiem, ale chodzi mi o te przewody do przycisku autoryzacji z którego miejsca one wychodzą, wiem że jak połącze te dwa przewody to to zlikwiduje odcięcie zapłonu ale chciałbym uratować ten alarm
    P.s. Oto zdięcie tego alarmu i może teraz ktoś mi pomoże do których styków powinien być podłączony ten przycisk do autoryzacji?
    sorki że w ten sposób dodałem zdięcie , ale nie wiem jak dodać załącznik bez prowizji
    [/img]
    Załączniki:
    • My Pictures.rar (302.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA