logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Samsung TP - brak sygnału, niskie napięcie na wyjściu do satelity

michal410 06 Lip 2009 13:37 6185 10
REKLAMA
  • #1 6744727
    michal410
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    witam
    posiadam telewizje tp dekoder samsung nie mogę złapać sygnału nie wiem czego to przyczyna , może dekodera na wyjściu w dekoderze które prowadzi do satelity pisze ze napięcie ma wynosić od 13 do 18V a sprawdziłem miernikiem to wynosi 0.11V ???
  • REKLAMA
  • #2 6744785
    mat_rosner
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    a wyświetla się jakaś informacja typu: "Dekoder LIVE BOX nie jest podłączony", itp??
  • REKLAMA
  • #3 6744938
    bajer1
    Poziom 32  
    Ocena: 324
    Witam wiesz weż drugi tuner ustaw na nim i podepnij pod ustawioną satkę te tunery ciężko ustawić znam to z doświadczenia a napięcie tak jak piszesz powinno być 13 lub 17v.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 6746062
    @Kamil
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    Jeśli masz tak małe napięcie, a w sumie to prawie w ogóle go nie ma, to może masz w opcjach wyłączone LNB (o ile w tym tunerze taka funkcja istnieje, bo nie znam tego tunera ale warto sprawdzić)
  • #5 6746100
    irek19
    Poziom 33  
    Ocena: 273
    Jeśli podłączałeś konwerter przy włączonym dekoderze to chwila nieuwagi i problem gotowy.
  • REKLAMA
  • #6 6746200
    dangerzone6
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Po prostu nie masz ustawionego napięcia na konwerter. Wchodzisz w menu, później moje ustawienia (czy jakoś tak, piszę z głowy bo nie ma mnie w domu) dalej kanały TV SAT, później instalacja krok po kroku i wyskoczy coś takiego zasilanie i do wyboru dekoder lub zewnetrzne i wybierasz dekoder dajesz ok, póżniej się zapyta o jakieś mhz tam dajesz ok nic nie zmieniasz no i pozniej pokazuje ci się sygnał z satelity.

Mam nadzieję że ci to pomoże :)
  • #7 6746666
    GKVIDEO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 34
    Proponuję wstrzymać się z odpowiedziami dla Kolegi michal410 niech on się odezwie bo i tak padło już kilka konkretnych odpowiedzi musi posprawdzać to co Koledzy mu podpowiedzieli i wtedy zobaczymy co dalej z jego tematem.
  • #8 6749655
    michal410
    Poziom 10  
    Już uruchomiłem lecz nie wiem jak uruchomić videostrade
  • #9 6749989
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    To masz problem.Infolinia albo instrukcja.
    Jaką wybrałeś telewizję z taką się męcz.
  • #10 6753583
    TomPL
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Zaraz, zaraz... uruchomił tp-tv z satelity i jeszcze chce videostrade???
  • #11 6754690
    michal410
    Poziom 10  
    jak masz videostrade to hbo jest za darmo

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy dekodera Samsung TP, który nie odbiera sygnału satelitarnego z powodu bardzo niskiego napięcia na wyjściu do satelity (0,11 V zamiast oczekiwanych 13-18 V). Wskazano, że przyczyną może być wyłączona funkcja zasilania LNB w ustawieniach dekodera lub brak aktywacji napięcia zasilającego konwerter satelitarny. Zalecane jest sprawdzenie i włączenie zasilania LNB w menu dekodera, przejście przez instalację krok po kroku, gdzie należy wybrać zasilanie dekodera dla konwertera. Podkreślono, że podłączanie konwertera przy włączonym dekoderze może powodować problemy. Dodatkowo pojawiła się kwestia uruchomienia usługi Videostrada, która wymaga osobnej konfiguracji i wsparcia infolinii lub instrukcji. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące ustawienia drugiego tunera do testów oraz uwagi o dostępności HBO w ramach Videostrady.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA