logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf IV 1999 czy da się zamienić klimatyzację manualną na

mixogier 11 Lip 2009 00:13 11556 5
REKLAMA
  • #1 6764567
    mixogier
    Poziom 10  
    Witam mam pytanie czy da się zamienić panel do klimatyzacji w VW Golfie IV z 1999r z manualnej na automatyczną bez jakichś dużych przeróbek ??

Z Takiej =>

Na taką =>

z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6764611
    Marcin_ca1
    Poziom 22  
    Ocena: 278
    ta gorna ma chyba jeszcze sterowanie nawiewów za pomoca linek, oczywisie wszysto sie da ale to nie jest tylko kwestia przełozenia panelu.
    W climietronic masz wszystko strowane elektrycznie, jest kupa czujnikow do tego inna elektryka, ogolnie duzo roboty, ale oczywiscie wszystko jest mozliwe :)
  • REKLAMA
  • #3 6764669
    mixogier
    Poziom 10  
    dziękuję za tak szybką odpowiedź
    a nie wiesz może co to dokładnie trzeba by wymienić??
    Bo ja tam w samochodzie wolne jakieś kostki to pomyślałem że może to sobie podepnę i bd mi działało :D
  • REKLAMA
  • #4 6764729
    Marcin_ca1
    Poziom 22  
    Ocena: 278
    co do schematów koledzy duzo tutaj pisali o tym: Link

Być może elektryka jest z gory przygotowana pod climetronic trzeba by patrzec wg schematu czy sie zgadza

pozdro
  • REKLAMA
  • #5 6764778
    Sztomel
    Poziom 35  
    Ocena: 1233
    Załóż sobie jeszcze pełny FIS a cena tego przedsięwzięcia przerośnie wartość rynkową samochodu dwukrotnie. Po co te fanaberie, nie lepiej sprzedać to co masz, dołożyć tę kasę co miałbyś wydać na te bzdury i kupić np. ARL-a z pełnym wypasem, jeszcze się pewnie okaże, że jeździsz 1.4 na benzynie.
  • #6 6765054
    piotr.
    Poziom 13  
    Ocena: 27
    to jest troszeczke roboty, mieszalnik ogolnie jest taki sam ale trzeba podpiąc silniki i wiązki, ogolnie to trzeba dorzucić wiązke klimatronika bo jej tam nie ma i wpiąć sie paroma pinami w licznik i wiązkę deska w środku do zdjecia jak sprawnie ci to pojdzie to dzień roboty
REKLAMA