logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak programować kartę Funki na Windows XP? Szukam nakładek i rozwiązań

andree4 28 Maj 2004 22:29 1671 7
REKLAMA
  • #1 665027
    andree4
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    proszę o pomoc nie wiem jak ale podobno jest to możliwe. mam od niedawnas windows xp i nie mogę programować karty funki. ponoć są jakieś nakładki na xp że działa wszystko.
  • REKLAMA
  • #2 665320
    Marek-B
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Sciągnij sobie ten program. Działa idealnie z XP . Sam używam.
    Załączniki:
    • FunMagic140_NO_LIMITS_PL.zip (1.43 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 666468
    andree4
    Poziom 11  
    jak jeszcze ktoś mógłby mi podać co należy wpisaź w tym user port żeby zadziałało to byłbm wdzięczny
  • REKLAMA
  • #5 666886
    JaB
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Ściągnij sam program, w dołączonym do niego pliku txt jest opis...
    nie jestem autorem tego opisu, ale prosze...
    "...Plik UserPort.sys skopiuj do folderu windows\system32\drivers.
    Następnie uruchom program UserPort i kliknij na START."
  • #6 675617
    andree4
    Poziom 11  
    ściągnęłem fun magicca który działał w xp jednak był bardzo wolny dlateggo skorzystałem z porady i wgrałem user port i teraz fun prom również mi chodzi wielkie dzięki
  • REKLAMA
  • #7 693965
    przemkrzych
    Poziom 26  
    Ocena: 248
    zainstaluj ten plik u mnie chodzi bez zarzutu za każdym razem gdy
    wgrywam nowy system xp:
    Załączniki:
    • port95nt.exe (1.57 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 695593
    serwis_sat
    Poziom 20  
    Ocena: 23
    Zainstalujcie sobie win98 lub me i nie będzie problemu z programowaniem chipów, z portami i jeszcze innymi rzeczami.

Podsumowanie tematu

✨ Programowanie karty Funki na systemie Windows XP wymaga użycia specjalnych sterowników i nakładek, które umożliwiają poprawną komunikację z portami sprzętowymi. Zalecane jest pobranie programu UserPort wraz z dołączonym plikiem UserPort.sys, który należy skopiować do katalogu windowssystem32drivers, a następnie uruchomić program i kliknąć START, co pozwala na obsługę portów w XP. Alternatywnie można użyć programu Fun Magic, który działa na XP, jednak jest wolniejszy. Po instalacji UserPort program Fun Prom również działa poprawnie. Niektórzy sugerują instalację starszych systemów operacyjnych, takich jak Windows 98 lub ME, aby uniknąć problemów z portami i programowaniem chipów. W dyskusji pojawiły się linki do forów z dodatkowymi instrukcjami i plikami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA