logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

kosa spalinowa march power model cg 430 problem z silnikiem

SStachu 29 Lip 2009 20:52 12325 11
REKLAMA
  • #1 6835953
    SStachu
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Kupiłem parę dni temu tę kosę. Działała bez zarzutu, dzisiaj nie mogłem jej odpalić. Wyciągnąłem świece, był na niej czarny nalot. Przeczyściłem ją, teraz kosa pali, ale silnik nie pracuje normalnie, spadek mocy, kosa drga. Chciałem ją wyłączyć a silnik nie przestał pracować, chodził jeszcze przez chwilę, kosa mocno drgała. Silnik normalnie jakby "kaszlał"
    Co to może być ma ktoś jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 6836055
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 6836069
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 6836323
    SStachu
    Poziom 10  
    Tak jest w tej kosie ssane.Szwagier mi mówił że nie trzeba takiej kosy docierać.Więc jak pierwszy raz ją uruchomiłem pochodziła trochę na jałowym.A później kosiłem taką niewielką trawę nie przesadzając z gazem jakieś dwa baczki
  • #5 6836617
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 6836822
    SStachu
    Poziom 10  
    Kosiłem z przerwami, nie na pełnym gazie.MIeszanka 25:1.Po odpaleniu wyłączam ssanie.Przesuwając dźwignię do dołu.Mogła się zepsuć?.Jeśli ssanie byłoby włączone to kosa niezgasła by?
  • REKLAMA
  • #7 6836948
    Staszek49
    Poziom 35  
    Ocena: 1138
    Kolego oprócz ww. uwag - należy też sprawdzić, czy podczas koszenia trawy nie okręcił się przy szpuli z żyłką sznurek, drut lub powój, który zablokował Ci napęd w kosie. W takim przypadku sprzęgło odśrodkowe będzie się ślizgać i będzie szarpać kosą.
  • #8 6837279
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 6837698
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 6838146
    SStachu
    Poziom 10  
    Mistrzunio1991 jak mogę to sprawdzić?
  • #11 6838726
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #12 6840000
    SStachu
    Poziom 10  
    Dziękuje wszystkim za odpowiedzi jutro reklamuje kosę

Podsumowanie tematu

✨ Kosa spalinowa March Power model CG 430 po kilku dniach użytkowania przestała prawidłowo pracować. Objawy to czarny nalot na świecy zapłonowej, spadek mocy, drgania silnika oraz problem z wyłączaniem – silnik pracował jeszcze chwilę po wyłączeniu. Użytkownik potwierdził stosowanie mieszanki paliwowej 25:1 oraz obecność ssania, które jest prawidłowo używane i wyłączane. W dyskusji zasugerowano możliwe przyczyny: ciągle włączone ssanie, niewłaściwa regulacja gaźnika (śrubka L), zablokowanie napędu przez owinięty sznurek lub drut przy szpuli, a także konieczność docierania nowego silnika. Zalecano sprawdzenie działania ssania poprzez kontrolę przepustnicy w gaźniku oraz ewentualną wymianę świecy zapłonowej. Wskazano również, że jeśli kosa jest na gwarancji, warto zgłosić reklamację u sprzedawcy ze względu na możliwą poważną usterkę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA