logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes Vito 2,3 benz + LPG, nie wkręca się na obroty

Artix_6RR 30 Lip 2009 21:56 3631 3
REKLAMA
  • #1 6840459
    Artix_6RR
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witem
    Mam mercedesa Vito 2,3 bezn + LPG. Od jakiegoś czasu silnik dziwnie pracuje, ciężko wkręca się na obroty (czasem przerywa). Byłem u gazownika, wszystko posprawdzał, wymienił cewki, świece i przewody. Jest niewielka poprawa ale samochód nadal nie chodzi tak jak powinien. Przy wkręcaniu się na obroty tak jakby przerywa. Sprawdzono ciśnienie na cylindrach i jest 11 więc uszczelka pod głowicą jest OK. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem i wie jak zaradzić? Dodam że samochód na benzynie jak i na gazie chodzi tak samo, z tym że na gazie potrafi czasem strzelić.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6843504
    Artix_6RR
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam
    Dziś w czasie jazdy przełączyłem na gaz i samochód odżył! Kręcił się elegancko. Trwało to jakieś 20 km i w końcu przy ostrym gazowaniu strzelił.
  • REKLAMA
  • #3 8129270
    wwllosiu
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    wiem że post już stary i nieaktualny ale napisze to co mi wiadomo bo może ktoś będzie miał podobny problem.

Rozwiązaniem problemu jest pompa paliwowa. Jazda non stop na rezerwie benzyny itp. powoduje , że pompa się przegrzewa i pada . Czasem się zawiesi ale raczej padnie . 1/3 baku baku benzyny
  • #4 19041506
    Martino 300
    Poziom 1  
    Witam mam podobny problem auto stoi u mechanika. Problem polega na tym, że faluje na obrotach. Możesz podać numer tej pompy. Był bym bardzo wdzięczny
REKLAMA