logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi 200 Quatro - pedał hamulca opada, ABS nie działa poprawnie, jak sprawdzić?

wnuczek 30 Maj 2004 23:04 1778 3
REKLAMA
  • #1 667663
    wnuczek
    Poziom 12  
    Ocena: 77
    Problem jest tego typu. Po uruchomieniu samochodu wciskając pedał hamulca powoli pulsacyjnie opada on aż do samej podłogi. Podczas jazdy hamulce są lecz ich skuteczność nie jest 100% i problem z pedałem jest ten sam. Po wyłączenie ABS-u poza gaśnięciem kontrolki nic się nie zmienia. Jest to model z hydrauliczną pompą wspomagania hamulców. Czy jest to spowodowane którymś z czujników czy problem może tkwi w pompie? Czy za pomocą multimetru można sprawdzić taki czujnik? Liczę na pomoc w tej kwestii. Acha, po odpowietrzeniu układu nic się nie zmieniło.
  • REKLAMA
  • #2 667822
    joho
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    jaki to rocznik audi??czy szukales usterek w sterowniku ABS???podaj kod silnika jak mozesz poczatek zeby sprawdzic jaki sterownik itd.?
  • REKLAMA
  • #3 668349
    harlejowiec
    Poziom 25  
    Ocena: 105
    wygląda na to że kturyś z czujników na pompie szwankuje albo puszcza elektrozawór
  • #4 670960
    wnuczek
    Poziom 12  
    Ocena: 77
    Jest to Audi 200 Quatro 2.2 Turbo benzyna początkowe litery w nr. silnika to KG... Za sterownik się nie brałem z tego powodu że nie mam technicznych możliwości jego sprawdzenia. Podejrzewam że może być to faktycznie przyczyna elektrozaworu w pompie tylko jak to sprawdzić nie rozbierając jej? Pompa ABS-u podczas hamowania nie włącza się. Czy ABS w tym aucie ma może opcje samodiagnozy?
REKLAMA