logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WD5000AAKS-00YGA0 - jak sprawdzić i naprawić bad sektory bez utraty danych?

bulla666 22 Sie 2009 13:07 1682 5
REKLAMA
  • #1 6920545
    bulla666
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    cos jest z nim nie tak. zawiesza sie przy kopiowaniu plikow. czesc sie kopiuje a na innych sie zawiesza. tak samo jak korzystalem z programu dmde32 pod dosem. na pewno ma bad sektory. czym to sprawdzic i jak je naprawic badz odizolowac zeby dysk mogl dalej pracowac. najlepiej jakby pliki nie zostaly usuniete z dysku zebym mogl je przekopiowac. potem i tak go sformatuje.
  • REKLAMA
  • #2 6921439
    Damian_
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Podaj SMART dysku, programem MHDD, CrystalDiskInfo, Victoria lub jakimkolwiek innym.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic868490.html
    Czy pracujesz obecnie na tym dysku, jak jest podłączony do komputera? Nie męcz za bardzo dysku, przekopiuj te dane które się da na inny dysk. Podaj ile danych nie udało ci sie przekopiować, ilość plików, procentowo, cokolwiek żebyśmy wiedzieli.

Program do odczytu SMART dla dysków na USB.
    http://hddguru.com/content/en/software/2006.01.22-HDDScan/
  • REKLAMA
  • #3 6922294
    bulla666
    Poziom 13  
    dobra smartem zajme sie jutro a teraz tylko napisze ze dysku nie mecze a danych zbyt duzo nie moge spokopiowac bo co drugi plik sie zawiesza. probowalem tez ten sam plik dwa razy skopiowac w dmde32 i raz sie zawiesilo na 12% a potem na 22%. nie wiem moze dysk jest juz do smieci. na tym dysku jest z 300gb filmow i 200gb gier. przydaloby sie to odzyskac. dysk jest odlaczony i tak mam podlaczonych 6 dyskow obecnie. jeszcze takie pytanie. bo to juz drugi dysk z WD co sie spieprzyl chyba nawet ta sama seria ale musze sprawdzic. moze byc jakis powod tego? mam inne dyski 300gb maxtora i sa o rok starsze o tych WD i chodza znakomicie. mam seagate i tez bez problemow. czy moze akurat ta seria byla taka wadliwa? z tamtym drugim dyskiem stalo sie podobnie tylko ze przy bootowaniu biosa czasami go widac a czasami nie i wtedy kompa od nowa trzeba uruchomic i liczyc na to ze zaskoczy. ale tez sie zawiesza pozniej w dosie przy kopiowaniu danych juz nie mowiac o tym ze windows z tym dyskiem nie startuje. z tym co sie teraz popsul windows dziala ale jak sie dysk zawiesi to caly windows tak samo.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 10485274
    misia4572
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Lepiej spójrz na datę postu :D :D :wink: :wink: :wink:
  • #6 10521865
    bulla666
    Poziom 13  
    misia4572 napisał:
    Lepiej spójrz na datę postu :D :D :wink: :wink: :wink:

Znaczy, że co nie mogę mu odpisać?:D

marcoPILA napisał:
    Jaka jest możlwość odkupienia tego problematycznego dysku z którego nie można skopiować danych np. za koszt przesyłki

Nie mam już tego dysku niestety.
REKLAMA