Zapoznałem się z szukaczką, ale nie wiem dalej o co chodzi
1329 Magistrala danych funkcji komfort w trybie awaryjnym
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
953 przekroczenie czasu wlaczenia oswietlenia wnętrza nieznane ustawienie przelacznikow.
1330 Sterownik centralny funkcji komfort
magistrala CAN brak sygnału
wszystko OK gdyby nie to, że po skasowaniu wywala tylko ten 1329 i 1330.
Problem w tym ( wszystkie zamki sprawne w 100 % krancówki itd nie ma przetarć przewodów itd) Lampka gaśnie po wyjęciu kluczyka normalnie po 30 sek, lecz gdy otworze któreś drzwi i zamknę ( przy włączonym zapłonie) je to lampka pali się coś ok 10 min i dopiero gaśnie ( lampka ustawiona w pozycji zapalania w trakcie otwartych drzwi). Gdy już minie te 10 min i lampka zgaśnie zamykam się w samochodzie z pilota i lampka się zapala .... ( przez to alarm mi świruje) Gdy lampka się pali i również zamykam z pilota to przygaśnie w trakcie ryglowania i znowu się zapala. Czyżby moduł padł ?
Podaje dla pewności numer modułu komfortu:
3B0 959 796
Żeby nie było sprawdzałem moduł nie jest mokry itd.
1329 Magistrala danych funkcji komfort w trybie awaryjnym
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
953 przekroczenie czasu wlaczenia oswietlenia wnętrza nieznane ustawienie przelacznikow.
1330 Sterownik centralny funkcji komfort
magistrala CAN brak sygnału
wszystko OK gdyby nie to, że po skasowaniu wywala tylko ten 1329 i 1330.
Problem w tym ( wszystkie zamki sprawne w 100 % krancówki itd nie ma przetarć przewodów itd) Lampka gaśnie po wyjęciu kluczyka normalnie po 30 sek, lecz gdy otworze któreś drzwi i zamknę ( przy włączonym zapłonie) je to lampka pali się coś ok 10 min i dopiero gaśnie ( lampka ustawiona w pozycji zapalania w trakcie otwartych drzwi). Gdy już minie te 10 min i lampka zgaśnie zamykam się w samochodzie z pilota i lampka się zapala .... ( przez to alarm mi świruje) Gdy lampka się pali i również zamykam z pilota to przygaśnie w trakcie ryglowania i znowu się zapala. Czyżby moduł padł ?
Podaje dla pewności numer modułu komfortu:
3B0 959 796
Żeby nie było sprawdzałem moduł nie jest mokry itd.