logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka Yamaha CRW 4416S nie rozpoznaje płyt CD - co robić?

asmen 05 Cze 2004 17:31 1364 4
REKLAMA
  • #1 677042
    asmen
    Poziom 10  
    Czesc.Podlaczylem do komp.nagrywarke zewnetrzna scsi Yamaha crw4416s.Windows ja widzi.Jest jako urzadzenie z wymiennymi nosnikami danych jako stacja dyskow cd(H)Gdy wloze plyte zapisana z jakims programem badz gra,nagrywarka w ogole nie reaguje.Wciagnie tacke z plyta,ale nie rusza w ogole.Diodka z napisem on/disc zaswieci sie na chwilke na zielono a pozniej caly czas na pomaranczowo(czerwono).Gdy z kolei chcialem na niej nagrac cos,to pojawial sie komunikat zebym wlozyl nosnik do zapisu mimo ze plyta CD-R juz w nagrywarce byla.Patrzylem w menadzerze urzadzen i wszystko jest niby ok.Co mam zrobic?Czy nagrywarka jest uszkodzona?Prosze o rade.Pozdrawiam,Jarek
  • REKLAMA
  • #2 677094
    mk20
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Najprościej będzie gdy ją sprawdzisz na kompie kolegi. Po wystąpieniu podobnych kłopotów niestety wina nagrywarki.
  • REKLAMA
  • #3 677156
    pan_slonik
    Poziom 22  
    Ocena: 9
    czy to jest nowa nagrywarka? czy raczej używana? opis jaki podałeś wygląda na to ze laser jest padnięty albo wybrudzony. Kręci płytą? popraw takze tąsme łączaca laser z plytą główna nagrywarki.
  • REKLAMA
  • #4 677327
    asmen
    Poziom 10  
    Wyczyscilem ja dokladnie.Niestety dalej to samo.Po wlozeniu plyty,tacka wjezdza do srodka,zapala sie na chwilke dioda zielona i nic .Naped nie zaczyna "krecic".Nie odczytuje.Dziwne bo u znajomego chodzila na pewno.Troche przejechala w torbie podroznej.Ale od tego zeby sie zepsula?Ach te japonskie wyroby...;)Pozdrawiam,Jarek
  • #5 677660
    pan_slonik
    Poziom 22  
    Ocena: 9
    bardzo mozliwe że przez tą torbe! mozliwe że szczepały sie amortyzatory soczewki. i teraz żle ogniskuje to sie zdarza.
REKLAMA