logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Autoalarm Prestige – jak wyłączyć samouzbrajanie i autozamykanie centralnego?

hippis 10 Cze 2004 11:51 7615 8
  • #1 684628
    hippis
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam- chciałbym sie dowiedziec jak w starym autoalarmie prestige mozna wyprogramowac funkcje samouzbrajania sie i zamykania centralnych po zapaleniu silnika-kupiłem auto z tym alarmem -pilot ma dwa przyciski duzy czarny i mały zielony,znalazłem wyłacznik serwisowy,ale nie potrafie tego wypraogramowac -juz trzy razy zamknał mi klucze w stacyjce a mnie to troche denerwuje-prosze o pomoc moze ktos ma jakas instrukcje serwisowa? mój mail : hippisnr1(_at_)wp.pl
  • #2 685555
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 529
    Jak znasz troche cyrulice to www.autoelectric.ru
  • #3 689978
    hippis
    Poziom 14  
    I co nikt nie potrafi mi pomóc z tym chorym alarmem? na tej ruskiej stronie nie wiem o co chodzi...
  • #4 694445
    przemkrzych
    Poziom 26  
    Ocena: 248
    ja mam też alarm prestige aps 150 i szukając schematu znalazłem
    ze powinien mieć we wnętrzu czterosekcyjny przełącznik opcji,ale to
    mająchyba już typy aps200,aps300.
    pozdrowienia.
  • #5 696222
    hippis
    Poziom 14  
    Dzięki serdeczne o to własnie mi chodziło!pozdrawiam!
  • #6 1354034
    Dyras
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    jesli mialby ktos instrukcje lub dokumentacje jakiej kolwiek wersji aps (100 do 400) to prosilbym o kontakt dyrra(_at_)wp.pl . Mam alarm zamotowany przez poprzedniego wlasciciela, chcialbym podlaczyc centralny. Nie wiem dokladnie ktory mam model, ale mysle,ze sterowanie centralnym nie rozni sie, dlatego chetnie zobaczylbym opis jakiejs wersji tego alarmu.
  • #7 1356173
    jg11
    Poziom 21  
    Ocena: 49
    We wszystkich wymienionych modelach kable do sterowania zamka centralnego są tego samego koloru (złączka dwubiegunowa biła) z kablami czerwony i zielony.Na kablach tych pojawiają się impulsy dodatnie i ujemne o długości między 1sek. a 3,5 sek.Czerwony"-"podczas uzbrajania.Zielony"-"podczas rozbrajania.
    Czerwony "+" podczas rozbrajania.Zielony"+" podczas uzbrajania.
  • #8 1356685
    Dyras
    Poziom 13  
    dzieki za info. Moze jutro zabiore sie do pracy. Sprawdze te kabelki :) thx
  • #9 1359343
    Dyras
    Poziom 13  
    jg11 miales racje. Wszystko gra. Mam jeszce prosbe odnosnie dokumentacji, jesli mialby ktos to ... dyrra(_at_)wp.pl :) thx z gory

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyłączenia funkcji samouzbrajania i automatycznego zamykania centralnego zamka w starym autoalarmie Prestige. Użytkownik posiada pilot z dwoma przyciskami (duży czarny i mały zielony) oraz wyłącznik serwisowy, ale nie potrafi samodzielnie zaprogramować tych funkcji. Wskazano, że nowsze modele Prestige (APS 200, APS 300) mają wewnętrzny czterosekcyjny przełącznik opcji, który może służyć do konfiguracji, jednak w starszych modelach APS 150 może go brakować. Podano również informacje o kablach sterujących centralnym zamkiem we wszystkich modelach APS (100 do 400): złączka dwubiegunowa biała z przewodami czerwonym i zielonym, na których pojawiają się impulsy dodatnie i ujemne o czasie trwania od 1 do 3,5 sekundy. Czerwony przewód generuje sygnał "-" podczas uzbrajania i "+" podczas rozbrajania, natomiast zielony przewód odwrotnie: "+" podczas uzbrajania i "-" podczas rozbrajania. Użytkownicy poszukują instrukcji serwisowych i dokumentacji do różnych wersji alarmów Prestige APS, aby lepiej zrozumieć i skonfigurować system.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA