logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z niewidocznej partycji D po reinstalacji Windows XP?

sfinks_tg 06 Wrz 2009 11:40 1962 2
REKLAMA
  • #1 6986003
    sfinks_tg
    Poziom 2  
    Witam wczoraj formatowałem dysk C a dysk D zostawiłem w spokoju. Formatowanie przebiegło bezproblemowo i zainstalowałem widnows xp. Po uruchomieniu windows nie widzi dysku D. Przeczytałem żeby w takich przypadkach instalować windows xp sp2 lecz po aktualizacji nic się nie zmieniło. Później ściągnąłem program partition magic, który po uruchomieniu pokazuje partycje C i obszar "unallocated" lecz opisany jak dysk C-"primary". Czy istnieją szanse na odzyskanie chociaż części danych z dawnego dysku D? Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 6986593
    bald_man
    Poziom 14  
    Ocena: 49
    moga byc dwie partycje primary nie ma to znaczenia. Pytanie jak miałes windowsa to miałes partycje Primary i Rozszerzoną, czy też dwie primary. Bo jak to drugie to znaczy że cos przy formacie "ulepszyłes", część ludzi nie wiem jak to robi, ale instaluje windowsa na dysk D i na liscie są dwa do wyboru, bo też coś zle robią przy instalacji, trochę rzeczy da się ulepszyć przy instalacji.

Spróbuj nadać literke w ***program komercyjny*** dla tej partycji unallocated.
    Moderowany przez gsm_virus:

Edytowano nazwę programu komercyjnego - regulamin pkt 14 wraz z ogłoszeniem => https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1118407.html

• #3 6989005
    gsm_virus
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 191
    Można użyć DMDE, Partition Find and Mount, TestDisk i wiele innych programów dających opcję "pracy za darmo" z małymi ograniczeniami.

Wiele razy omawiany wątek na forum, wystarczy użyć opcji szukaj - przeczytać, zrozumieć, wykonać - podać na forum ewentualne, trudniejsze do zrozumienia działania.
REKLAMA