logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Genius SW-HF5.1 5000 5.1 - kosmiczna cena naprawy w serwisie

h0c2u 08 Wrz 2009 18:55 5257 4
REKLAMA
  • #1 6995686
    h0c2u
    Poziom 2  
    Witam serdecznie.

Prosze bardzo o wyrozumialosc jak kazdy czlowiek dbam o swoj portfel zalozylem dopiero konto na tym serwisie zamierzam zrobic sobie car audio gdzie beda was prosil o rady aczkolwiek glownym tematem mojego postu jest jak napisalem w temacie KOSMICZNA cena naprawy za moj ww. zestaw. gdy jego cena rynkowa wacha sie w granicach 200 - 300 zl.

Sprawa ma sie nastepujaca koles w serwisie krzyknal mi 150 zl za wymiane zasilacza oraz ukladu scalonego odpowiadajacego za cala lewa strone dzwieku w moim sprzecie.

Nie podwazam w zaden sposob diagnozy gdyz mialem spadki napiecia w mieszkaniu ( zakupiony juz ups na cale moje biuro ) przez co mogly pasc ww. elementy.

Chcialbym podac dokladne namiary na szczegolowe ' bebechy ' ale nie moge ich ' wygooglac ' poza najbardziej wymierna specyfikacja zamieszczona tutaj :

http://ixbtlabs.com/articles2/multimedia/acoustic-roundup-51.html

Czy to jest normalne ? Nigdy nie mialem przyjemnosci naprawiac sprzetu audio gdyz zawsze kupowalem renomowane produkty gdzie nigdy mi sie nic nie zwalilo. A zasilacze w takich sprzetach jak golarki laptop czy stacjonarny pc poprostu zamienialem na nowe i orientowalem sie w cenie.

Prosze o odpowiedz i dziekuje za poswiecony czas oraz administracji za wyrozumialosc.

Pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • #2 6996704
    apacz89
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Transformator z zasilacza to CTP-10311U-2 28VCT/2.4A, 12V/1A, 40V/1.2A nigdzie nie mogłem go znaleść.

Jeżeli chodzi o końcówki mocy to;
    TDA7360 5-12zł (center)
    TDA7296 5-10zł (Sub)
    TDA7269A 5-10zł (reszta)

Powiedz mi jeszcze jeżeli dobrze rozumiem to zestaw nie działa tzn całkowicie milczy?
  • REKLAMA
  • #3 6997407
    h0c2u
    Poziom 2  
    tak, zestaw zdechl calkowicie po wlaczeniu z nowymi bezpiecznikami kazdorazowo przepala te nowe co wsadze do niego :(

//dzieki za zainteresowanie
  • REKLAMA
  • #4 9283448
    Sorth
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Proponuje wymienić 4 kondensatorki ceramiczne przy układzie prostującym(jesli takowe są bo nie pamietam :P) jeżeli dalej bedzie wywalał bezpiecznik to wymeinić równiez układ scalony który kolega podał wyżej, odpowiedzialny za suba.
  • #5 9283556
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Wykopaliska zamykam.
REKLAMA