logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Matura z Matematyki poziomu rozszerzonego - pomoce naukowe.

szczepanello 09 Wrz 2009 17:08 3089 5
REKLAMA
  • #1 6999140
    szczepanello
    Poziom 10  
    Witam.

Chciałbym się wybrać na studia informatyczne i w związku z tym chiciałbym zdawać mature z fizyki rozszerzonej (jako pomoc naukową wybrałęm 3częściowy "wybieram fizykę" zakres rozszerzony dla szkół ponadgimnazjalnych -w której to dość treściwie i dobrze poszczególne elementy są wytłumaczone), i matematyki rozszerzonej.

O tym drugim chciałbym podyskutować - no właśnie za pare miesięcy maturka, a ja mam spore braki z matematyki, polecilibyście jakieś podręczniki które mnie łapotologicznie przeprowadzą i wytłumaczą począwszy od podstaw po rozszerzone zadania. Wszystko z teorii jak i praktyki.

Znacie jakieś książki które przygotują mnie dokładnie od podstaw aż po rozszerzonej treści zadania bym tuż przed maturą mógł spać spokojnie ?:)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 6999158
    Elektronik9
    Poziom 30  
    Ocena: 195
    Zbiory zadań Andrzeja Kiełbasy.
  • REKLAMA
  • #3 6999420
    szczepanello
    Poziom 10  
    Nie o zbiór zadań mi chodzi, tylko o książkę z którą samodzielnie będe w stanie przerobić matematyke od podstaw. Taką w której wszystko mam wytłumaczone, a poniżej są zadania. O takie coś mi chodzi.
  • REKLAMA
  • #4 7002299
    gilus1
    Poziom 29  
    Ocena: 241
    W tym zbiorze jest wszysko wytłumaczone. Ja przerobiłem wszystkie 2 części tego zbioru. Niektóre działy tylko 10-20% zadań, ale z gramatyki doszedłem do perfekcji i każde zadanie rozkminiałem (te 2 dwoma gwiazdkami też). Na maturze z matmy rozsz. miałem 78% (do dziś żałuję że na maturze nie rozpisałem wielomianu z zad nr.2 czy coś koło tego). I pomyśleć że w na koniec LO mam 2 z matmy, ale prawie wszyscy tak mieli bo nauczycielka wymagająca. Jak prerobisz te zbiory to na maturze 80% zadań będzie z tego zbioru, tylko trochę dane zmienione.
  • REKLAMA
  • #5 7002345
    Elektronik9
    Poziom 30  
    Ocena: 195
    Ja dokładnie jak kolega wyżej, tyle, że matura podst.
    Miałem wymagającą nauczycielkę od matmy, 3 na koniec, a maturka na 88%
    Robiliśmy zad. ze zbiorów Kiełbasy i dodatkowe zadania na fakultetach w soboty.
  • #6 7002397
    gilus1
    Poziom 29  
    Ocena: 241
    Radzę osto brać się za matmę i fizykę, bo na informatykę jest mocna konkurencja.
REKLAMA